Najjemnejšie palacinky pod slnkom „TRI POHÁRE“: Zapíšte si tento recept, pretože tieto palacinky sú dokonalé!

Vynikajúci recept na tenučké palacinky, ktoré nájdete pod receptom 3 POHÁRE.

Základné suroviny – múka, voda a mlieko sa totižto merajú na poháre s objemom 200 alebo 250 ml.

Ide o úplne jednoduchý recept.

Potrebujeme:

– mlieko – pohár

– vriaca voda – 1 pohár

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– múka hladká – 1 pohár

Ďalej:

– vajcia 2 ks

– soľ 1 lyžička

– cukor 1 polievková lyžica

– rastlinný olej 40 g

Postup:

V miske rozmiešajte vajcia s cukrom a soľou.

Pridáme rastlinný olej.

Túto zmes vyšľaháme mixérom do hladkej, nadýchanej hmoty.

Za stáleho šľahania pridáme vriacu vodu, mlieko a ďalej šľaháme.

Múku vopred preosejeme a vmiešame do cesta celkom na záver.

Z cesta dávkujeme na nepriľnavú panvicu.

Bez zastavenia šľahania hmoty nalejte do vriacej vody a hneď mlieko, hnette.

Múku vopred preosejeme a pridáme k hmote, ktorú dôkladne rozšľaháme mixérom.

Vyprážame palacinky, ako obvykle: panvicu prvýkrát vymastíme rastlinným olejom a vyskúšame prvú palacinku.

Palacinky sa dajú piecť aj celkom nasucho, stačí ak máte dobrú panvicu s nepriľnavým dnom – ja vyprážam na kamenine a celkom bez oleja.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay