plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zaručene NAJLEPŠÍ recept na palacinky: Vďaka tajnej prísade sú tak chutné, že zmiznú skôr, ako ich stihnem naplniť!

Tieto palacinky sú naozaj výnimočne chutné.

 

 

Za špeciálnou vylepšenou chuťou môže tajná prísada, ktorú do cesta pridávala už moja prababička – nastrúhané jablká.

Práve vďaka nim sú palacinky jemné, vláčne a veľmi, veľmi chutné.

Určite skúste tento recept, jablkové palacinky si zaručene zamilujete.

Potrebujeme:

600 ml mlieko

250 g polohrubá múka

2 ks vajce

3 ks jablko

2 bal. vanilkový cukor

na plnenie:

1 bal. škoricový cukor

2 hrste hrozienka

štipka soľ

250 g tvaroh

na vyprážanie:

olej

podľa potreby:

práškový cukor

Postup:

Jablká si ošúpeme a nastrúhame najemno.

 

 

Mlieko, jeden vanilkový cukor a vajcia  +  jeden bielok dobre zamiešame.

Pridáme aj múku.

Cesto vymiešame elektrickým šľahačom.

Pridáme strúhané jablká, zamiešame.

Z cesta robíme palacinky, dáme na panvicu s trochou oleja jednu varešku zmesi a lyžičkou rozotrieme hmotu do požadovaného tvaru.

 

 

Pečieme palacinky z oboch strán.

Pripravíme si náplň:

 

 

Tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, žĺtok, škoricový cukor zmiešame.

Palacinky plníme, posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes