Tieto palacinky sú naozaj výnimočne chutné.
Za špeciálnou vylepšenou chuťou môže tajná prísada, ktorú do cesta pridávala už moja prababička – nastrúhané jablká.
Práve vďaka nim sú palacinky jemné, vláčne a veľmi, veľmi chutné.
Určite skúste tento recept, jablkové palacinky si zaručene zamilujete.
Potrebujeme:
600 ml mlieko
250 g polohrubá múka
2 ks vajce
3 ks jablko
2 bal. vanilkový cukor
na plnenie:
1 bal. škoricový cukor
2 hrste hrozienka
štipka soľ
250 g tvaroh
na vyprážanie:
olej
podľa potreby:
práškový cukor
Postup:
Jablká si ošúpeme a nastrúhame najemno.
Mlieko, jeden vanilkový cukor a vajcia + jeden bielok dobre zamiešame.
Pridáme aj múku.
Cesto vymiešame elektrickým šľahačom.
Pridáme strúhané jablká, zamiešame.
Z cesta robíme palacinky, dáme na panvicu s trochou oleja jednu varešku zmesi a lyžičkou rozotrieme hmotu do požadovaného tvaru.
Pečieme palacinky z oboch strán.
Pripravíme si náplň:
Tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, žĺtok, škoricový cukor zmiešame.
Palacinky plníme, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)