Palacinky, na ktorých prípravu nepotrebujete žiadne mlieko ani kefír. Sú jemné, veľmi vláčne a zachutia každému. U nás sa robia hlavne na slano, ale pokojne môžete skúsiť aj sladkú verziu. Dokonca môžete vynechať aj vajcia – v takomto prípade by mal byť pomer múky k vode 1: 2.
Potrebujeme:
600 ml vody
300 g hladkej múky
½ lyžičky soli
1 lyžicu kr. cukru
3 vajcia
½ lyžičky jedlej sódy
1 lyžica oleja
½ lyžičky kyseliny citrónovej
3 lyžice kôpru alebo iných zelených byliniek
Postup:
Vajcia vyšľahajte do hladka, pridajte 500 ml vody, soľ, cukor, sódu a znova vymiešajte.
V zostávajúcich 100 ml sa rozmieša kyselina citrónová a odloží sa bokom.
Preosejte múku do vaječnej zmesi a cesto miešajte, kým nie je bez hrudiek. Nechajte stáť 20 minút.
Pridajte kyselinu citrónovú a nasekané bylinky. Cesto premiešajte mixérom a začnite piecť palacinky: opečte na obidvoch stranách a preložte do misky, pričom každá palacinka sa potrie maslom.