Konečne fantastický recept na palacinky, ktoré sa nikdy nepripália: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Dlho som hľadala recept na najlepšie palacinkové cesto, ktoré je nadýchané, jemné, ale zároveň sa nelepí a je vláčne. A konečne som ho našla. Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné. Ja cukor do cesta nedávam, ale môžete pridať podľa chuti, dajú sa robiť aj na slano. A aké je tajomstvo? Dodržať pomer 3:2:1 a pridať do cesta vodu!

Potrebujeme:

3 dcl mlieka

2 dcl vody

1 dcl oleja

2 vajcia

20 dkg hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipka soli

Voliteľné cukor

Postup:

Všetky prísady si rozmiešame na hladké cestíčko. Panvicu zľahka potrieme len pri prvej palacinke, ostatné už pečieme na sucho. Panvica musí byť vždy dobre rozohriata. Palacinky sú výborné, jemné, nadýchané a nelepia sa.