Za tieto palacinky platia zákazníci drahé peniaze, vy to máte zdarma: Finta šéfkuchára, s ktorou budú ako z nóbl reštaurácie!

Tieto palacinky sú skutočne výborné. Stačí ak vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používa aj svetoznámy šéfkuchár Ferran Adriav vo svojej michelinskej reštaurácií. Budú nielen chutnejšie, ako kedykoľvek predtým, ale aj úžasne nadýchané a jemné – základom je, nevmiešať vajcia do cesta celé a nepreháňať to s miešaním!

Potrebujeme:

500 g kefíru

2 hrnčeky polohrubej múky

2 vajcia rozdelené na bielky a žĺtky

štipku soli

Cukor podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku sódy bikarbóny

rastlinný olej

Postup:

Bielky ušľaháme na sneh a žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami. Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť a palacinky budú zbytočne tuhšie. Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď vyprážame – panvicu stačí len potrieť trochou oleja, netreba to preháňať. Palacinky sú jedna báseň!

Témy:


Pridajte svoj komentár