Tieto palacinky sú skutočne výborné.
Stačí ak vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používa aj svetoznámy šéfkuchár Ferran Adriav vo svojej michelinskej reštaurácií.
Budú nielen chutnejšie, ako kedykoľvek predtým, ale aj úžasne nadýchané a jemné – základom je, nevmiešať vajcia do cesta celé a nepreháňať to s miešaním!
Potrebujeme:
500 g kefíru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 vajcia rozdelené na bielky a žĺtky
štipku soli
Cukor podľa chuti
1 lyžičku sódy bikarbóny
rastlinný olej
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky ušľaháme na sneh.
Žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.
Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota.
Nezabudnite na dôležité ppavidlo– čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť.
Výsledkom je, že palacinky budú zbytočne tuhšie.
Teraz už posledná – no nemenej dôležitá časť.
Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď vyprážame.
Panvicu stačí len potrieť trochou oleja, netreba to preháňať.
Palacinky sú jedna báseň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)