Za tieto palacinky platia zákazníci drahé peniaze, vy to máte zdarma: Finta šéfkuchára, s ktorou budú ako z nóbl reštaurácie!

Tieto palacinky sú skutočne výborné.

Stačí ak vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používa aj svetoznámy šéfkuchár Ferran Adriav vo svojej michelinskej reštaurácií.

Budú nielen chutnejšie, ako kedykoľvek predtým, ale aj úžasne nadýchané a jemné – základom je, nevmiešať vajcia do cesta celé a nepreháňať to s miešaním!

Potrebujeme:

500 g kefíru

2 hrnčeky polohrubej múky

2 vajcia rozdelené na bielky a žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipku soli

Cukor podľa chuti

1 lyžičku sódy bikarbóny

rastlinný olej

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky ušľaháme na sneh.

Žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.

Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota.

Nezabudnite na dôležité ppavidlo– čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť.

Výsledkom je, že palacinky budú zbytočne tuhšie.

Teraz už posledná – no nemenej dôležitá časť.

Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď vyprážame.

Panvicu stačí len potrieť trochou oleja, netreba to preháňať.

Palacinky sú jedna báseň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár