plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vychytávka odkukaná z TV pre neskutočne jemné palacinky: Namiesto mlieka dajte do cesta túto prísadu, lepšie ste nejedli!

Tento nápad mám z TV relácie o varení, skúsila som a bola som veľmi prekvapená chuťou. Iné palacinky už nerobím, cesto je fantastické!

Tento recept mám TV relácie o varení a pripravovali tam recept, kde do cesta nedávali mlieko, alebo kyslú smotanu, kvapku rumu a minerálku. Skúsila som a bola som veľmi prekvapená chuťou. Iné palacinky už nerobím, cesto je fantastické!

Potrebujeme:

200 ml kyslej smotany 15%

2 vajcia

1,5 šálky hladkej múky (250 ml)

cca 150-200 ml perlivej minerálky

3 lyžice cukru (alebo ako máte radi sladké)

Špetku soli

Citrónovú kôru a škoricu

1 lyžičku rumu

Postup:

V miske si najskôr zmiešame tekuté prísady – smotanu, minerálku, vajce a rum. Do tejto zmesi vmiešame sypké prísady, vymiešame jednotné cesto a necháme chvíľu odstáť.

Na panvici si zahrejeme trochu oleja a naberačkou dávkujeme cesto, ak máme panvicu s hrubším dnom, olej nie ej treba. Vyprážame z oboch strán dozlatista. Cesto je jemnejšie, ako pri klasickej receptúre, treba byť opatrný pri jeho obracní. Inak sú palacinky naozaj fantastické. Palacinky robím aj na slano, stačí jednoducho vynechať cukor.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes