plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne mlieko a žiadne vajcia: Najchutnejšie palacinky, ktoré pripravíte tak, že do cesta pridáte minerálku!

Naše čitateľky sú veľmi kreatívne a aj taký obyčajný dezert, akým sú palacinky, dokážu neustále vylepšovať. Tieto dva recepty sú trochu neobvyklé a jeden z nich dokonca pripravíte bez mlieka, aj bez vajec!

Recept od pani Beátky K. s minerálkou

Tieto palacinky sú veľmi jemné a lahodné. Špecialitou tohto cesta je, že sa doňho pridáva minerálka.

Potrebujeme:

 

200 g hladkej múky

1 PL cukru

2 PL oleja

250 ml minerálky

štipku soli

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

1. V miske si zmiešame múku s vanilkovým cukrom, soľou, cukrom a dobre premiešame.

2. Pridáme minerálku a nakoniec olej. Vymiešame na hladkú konzistenciu.

3. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici, bez oleja na miernom ohni.

Recept od pani Slávky T. s pivom

Aj tento recept je veľmi zaujímavý a to hlavne preto, že sa do cesta pridáva pivo. To zabezpečí, že sú palacinky nadýchané a jemné.

Potrebujeme:

1 vajce

10 PL múky

1 pohár vody

300 ml piva

štipku soli

3 PL oleja

práškový cukor / džem alebo inú náplň

Postup:

Vajíčko rozbite do hlbokej misy, pridajte múku, premiešajte a potom zrieďte studenou vodou a pivom za stáleho miešania. Keď zmes vyzerá ako riedky krém, pridajte štipku soli a nechajte cesto aspoň 15 minút stáť. Palacinky opekajte na vymastenej rozhorúčenej panvici a podávajte s obľúbenou plnkou posypané práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes