Palacinky ako od babičky, z ktorých vám plnka nikdy nevytečie: Tajomstvo je v jednej tajnej prísade a vždy sa podaria na jednotku s hviezdičkou!

Každá palacinka s týmto receptom od otozh.com.ua je ako umelecké dielo.

Tradičný recept s netradičnou ingredienciou, vďaka ktorej je cesto kompaktné, bez dier a ideálne na plnenie akoukoľvek plnkou, ktorá nevyteká!

 

 

Potrebujeme:

4 PL rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 PL cukru

2 hrnčeky múky

2 hrnčeky mlieka

4 vajcia

2 PL kukuričného škrobu

1 hrnček vriacej vody

1 balíček vanilínového cukru

štipku soli

Postup:

Ako prvé si v miske dôkladne rozšľaháme vajcia s cukrom.

Pridáme aj štipku soli a vanilkový cukor.

 

 

Pridáme mlieko a olej.

Vymiešame jednotné cesto.

 

 

Zázračnou ingredienciou, ktorá nám zaručí hladké palacinky bez dierok je škrob.

Musí sa rozmiešať vo vriacej vode.

A následne dôkladne primiešať do hmoty.

 

 

Po malých častiach za stáleho miešania teraz pridávame múku tak, aby nám nevznikli hrudky.

Teraz si rozohrejeme panvicu s trochou oleja a začneme smažiť palacinky.

Hotové palacinky potom plníme obľúbenou plnkou na sladko, aj na slano.

 

 

TIP: 

Slané palacinky chutia skvele napríklad s dusenými šampiňónmi, ktoré zmiešame s nasekaným kôprom a strúhaným syrom.

Ak sa vám recept páči, uložte si ho medzi svoje obľúbené, aby ste ho nestratili.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay