plny-hrniec_transparent_negativ.png

Palacinky ako od babičky, z ktorých vám plnka nikdy nevytečie: Tajomstvo je v jednej tajnej prísade a vždy sa podaria na jednotku s hviezdičkou!

Každá palacinka s týmto receptom od otozh.com.ua je ako umelecké dielo.

 

Tradičný recept s netradičnou ingredienciou, vďaka ktorej je cesto kompaktné, bez dier a ideálne na plnenie akoukoľvek plnkou, ktorá nevyteká!

 

Potrebujeme:

4 PL rastlinného oleja

4 PL cukru

2 hrnčeky múky

2 hrnčeky mlieka

4 vajcia

2 PL kukuričného škrobu

1 hrnček vriacej vody

1 balíček vanilínového cukru

štipku soli

Na náplň:

Tvaroh

Ochutená kyslá smotana

Šľahačka

Džem

Lekvár

Nutella

Granko

Čerstvé ovocie

Postup:

Ako prvé si v miske dôkladne rozšľaháme vajcia s cukrom.

Pridáme štipkou soli a vanilkový cukor.

 

 

Pridáme mlieko, olej a zapracujeme.

Vymiešame na jednotnú zmes.

 

 

Zázračnou ingredienciou, ktorá nám zaručí hladké palacinky bez dierok je škrob.

Musí sa rozmiešať vo vriacej vode.

Až následne sa musí dôkladne primiešať do hmoty.

 

 

Po malých častiach za stáleho miešania teraz pridávame múku tak, aby nám nevznikli hrudky.

Teraz si rozohrejeme panvicu s trochou oleja a začneme smažiť palacinky.

Hotové palacinky potom plníme obľúbenou plnkou na sladko, aj na slano.

Ja ich najradšej plním domácim lekvárom a grankom, na vrchu podávam ozdobené šľahačkou – je to delikatesa!

 

 

 

TIP: 

Slané palacinky chutia skvele napríklad s dusenými šampiňónmi, ktoré zmiešame s nasekaným kôprom a strúhaným syrom.

Ak sa vám recept páči, uložte si ho medzi svoje obľúbené, aby ste ho nestratili.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes