plny-hrniec_transparent_negativ.png

Palacinky, ako ich nepoznáte: Naučte sa skvelý trik, ako ich pripraviť trochu inak!

Vynikajúce palacinky v originálnom prevedení, vďaka ktorému budú vyzerať vždy úžasne. Naučíme vás skvelý trik, ako ich pripraviť! :-)

Palacinky, ako  ich nepoznáte. Hoci sa pripravujú z klasického cesta, ich prevedenie je skutočne originálne a určite si ho zamilujte.

A nejde pritom o žiaden náročný postup, na ktorý potrebujete špeciálne nástroje.

Postačí vám obyčajná plastová fľača a bežná obracačka na palacinky. Naučte sa trik, ako pripraviť túto originálnu „sieťkovanú“ dobrotu.

 

 

Potrebujeme:

2 šálky múky

1 šálku vody

1 šálku kokosového mlieka

2 vajcia

1 lyžičku soli

1 lyžicu kurkumy

Plastovú fľašu

Ostrý nôž

Olej (voliteľné)

Postup:

V miske zmiešame múku, vodu, mlieko, vajcia, soľ, kukrkumu a hladkú múku.

Vymiešame hladké palacinkové cesto (môžete použiť aj svoj overený recept na cesto).

Špicom noža urobíme na vrchnáku od fľaše 3 otvory. Potom cesto nalejeme do fľaše a fľašu uzavrieme.

Na nepriľnavú panvicu krúživými pohybmi aplikujeme cesto. Opekáme len z jednej strany -3-4 minúty.

Recept na pruhované palacinky

 

 

Vynikajúci recept na vláčne dvojfarebné palacinky, ktoré hravo pripravíte aj vy. Podľa návodu z youtube to zvládnete za pár minút a výsledok každého očarí.

Potrebujeme:

3 vajcia

75 gramov cukru (3 lyžice)

1 lyžička vanilkového cukru

Štipka soli

500 ml mlieka (2 poháre)

200 gramov hl. múky (1 + 1/4 šálky)

50 gramov kukuričného škrobu (1,5 lyžice)

30 gramov rozpusteného masla

1 polievková lyžica kakaa

Postup:

Vajcia vymiešame s cukrom pomocou metličky.

Pridáme aj vanilkový cukor.

 

 

Pridáme časť mlieka – rozmiešame.

 

 

Postupne vmiešame preosiatu múku, škrob a vymiešame jednotnú zmes.

 

 

Nakoniec primiešame zvyšok mlieka, rozpustené maslo a štipku soli.

 

 

 

 

 

Z cesta odoberieme časť, zmiešame s kakaom a vznikne nám tak tmavé cesto.

 

 

 

 

Tmavé cesto nalejeme do fľaše a do vrchnáku urobíme otvor.

 

 

Teraz si ako klasicky nalejeme na rozpálenú panvicu a necháme zapiecť z jednej strany.

 

 

Navrstvíme vzor z tmavého cesta.

 

 

Obrátime a necháme zapiecť.

 

 

Posypeme cukrom, zabalíme a podávame.

 

 

Druhá možnosť – na panvicu navrstvíme tmavé cesto z fľaše, pričom „namaľujeme“ špirálu.

 

 

Necháme chvíľu zapiecť na panvici a potom nalejeme svetlé cesto pomocou naberačky.

 

 

Upečieme ako klasickú palacinku.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Videonávod nájdete TU.

 

 

Najlepšie recepty na dnes