plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy skúšali pagáčiky z KARIČKY? Sú jednoduché a neskutočne chutné, lepšie som nikdy nejedla!

Viete, čo dokáže spojenie taveného syra a kyslej smotany s cestom na slané pagáče? Toto jednoducho musíte vyskúšať!

Keď som videla tento úžasný recept, ktorého autorkou je pani Iveta Bergendiová neváhala som ani minútku a rozhodla som sa ho vyskúšať aj ja.

 

 

Pagáčiky z kyslej smotany a taveného syra (v mohom prípade Karička) sú tie najlepšie, aké som kedy jedla.

Ak máte aj vy chuť na fantastické domáce pečivo, určite ich skúste aj vy, garantujem vám, že nebudete ľutovať.

Pridanie kyslej smotany a taveného syra do cesta na slané pagáče má viacero výhod

Chuť: Kyslá smotana dodáva pagáčom jemnú kyslosť a bohatú chuť. Tavený syr dodáva pagáčom syrovú chuť a arómu. Kombinácia kyslej smotany a taveného syra vytvára lahodnú a vyváženú chuť.

Textúra: Kyslá smotana a tavený syr robia cesto vláčnym a jemným. Pagáče s kyslou smotanou a taveným syrom sú mäkšie a menej krehké ako pagáče bez nich. Vďaka kyslej smotane a tavenému syru sa cesto ľahšie vykrajuje a nerozpadá sa.

Vzhľad: Kyslá smotana a tavený syr dodávajú pagáčom zlatistú farbu. Pagáče s kyslou smotanou a taveným syrom sú na pohľad krajšie a lákavejšie.

Na pagáče potrebujeme:

60 dkg polohrubej múky

25 dkg margarínu Hera

2 celé vajcia

1 polievková lyžica soli

 

 

1 kocka droždia

1 dl vlažného mlieka

1 kelímok 200g kyslej smotany

8 kusov syru ( karička trojuholníky)

Na potretie:

1 vajce

Na strúhanie:

strúhaný syr alebo sézam

Postup:

 

 

Najskôr začneme s prírpavou kvásku.

Ten pripravíme z 1dl vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a lyžičky múky.

Margarín rozmrvíme s múkou.

Pridáme kvások, vajcia, soľ, syry a cesto zmiešame.

 

 

Postupne do neho zapracujeme smotanu.

Necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

Po vykysnutí rozvaľkáme na hrúbku prsta.

Potom zložíme do štvorca a necháme odpočívať 20 minút.

Potom znova rozvaľkáme na hrúbku prsta.

 

 

Vykrojíme pagáče, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom.

Pagáče potrieme vajcom a posypeme syrom alebo sézamom alebo dáme orechy.

Ja už som ich robila aj s domácimi oškvarkami a boli famózne.

Pečieme 20 minút pri 200 stupňoch.

Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

 

 

U nás sa vyjedajú rovno z plechu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes