Prudko žravé pagáčiky so syrom a zemiakmi, ktoré idú u nás na dračku: Ľahké ako pierko a ostanú mäkkučké aj na tretí deň!

4987 0

Tieto pagáčiky mali u nás veľký úspech a tak ich pripravujem ako na bežiacom páse. Nemajú chybu a keď náhodou ostanú, sú mäkkučké aj na tretí deň. Veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládnu aj začiatočníci!

Potrebujeme:

250 g tvrdého syra

250 g hladkej múky

1 ČL soli

1 balíček sušeného droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

120 g masla

2 vajcia + 1 žĺtok

2 uvarené popučené zemiaky

trochu smotany (ak je to potrebné)

Na vrch (voliteľné):

Sezamové semienko

Rascu

Ľanové semienko

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame syr, múku s droždím, maslo, vajcia, popučené zemiaky, soľ a vymiesime cesto.

V prípade potreby pridáme trochu smotany.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske.

Preložíme do misky a necháme prikryté nakysnúť asi 20 minút.

Znovu vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme okrúhle pagáčiky.

Pagáčiky kladieme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme potravinárskou fóliou alebo bavlnenou utierkou.

Necháme podkysnúť ešte asi 20 minút na teplom mieste (ja nechám odpočívať len kým sa nezahreje rúra).

Vaječný žĺtok si rozmiešame a potrieme ním vrch pagáčikov.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista.

Nezabudnite počas pečenia pagáčiky sledovať, každá rúra pečie inak.

Pagáčiky sú vynikajúce aj na druhý a tretí deň, určite stoja za vyskúšanie.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár