plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fit PAGÁČIKY pre „štíhly pás“: Nekysnú, chutia výborne a môžete ich aj na diéte!

Vynikajúci a pritom úplne jednoduchý recept na cuketové pagáčiky bez kysnutia, ktoré môžete aj na diéte.

 

 

Sú bez droždia, bez kysnutia a viete ich pripraviť kedykoľvek, kedy na ne dostanete chuť.

Recept sme našli na kanáli dans la cuisine de sou.

Potrebujeme:

2 cukety

1/2 cibule

Soľ

Korenie podľa chuti

1 vajce

70 g parmazánu

140 g celozrnnej strúhanky

180 g syra riccota alebo smotanového syra

Jarnú cibuľku

Cesnakový dressing:

Biely jogurt

1 strúčik cesnaku

Olivový olej

Citrónová šťava

Soľ

Čierne korenie

Postup:

 

 

2 cukety nastrúhame na strúhadle aj so šupkou.

Dáme do sitka a necháme odkvapkať.

½ cibule nastrúhame na strúhadle a pridáme k cukete.

 

 

Osolíme.

Premiešame a necháme 15 minút odkvapkávať.

Syr parmezán nastrúhame.

 

 

Cuketu poriadne vymačkáme.

Pridáme k nej vajce a riccotu alebo smotanový syr.

 

 

Pridáme strúhanku, syr a  jarnú cibuľku  – všetko vmiešame do zmesi.

Dochutíme čiernym korením.

Misu vystelieme papierom na pečenie – ten najskôr pokrčíme v rukách.

 

 

Z hmoty formujeme guľôčky.

Ukladáme na plech vedľa seba

Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.

 

 

Podávame s ľahkým jogurtovým dressingom.

Ja ho robím tak, že biely jogurt zmiešam so strúčikom pretlačeného cesnaku, kvapkou olivového oleja, kvapkou citrónovej šťavy a dochutím soľou a korením.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes