plny-hrniec_transparent_negativ.png

Syrové pagáčiky lenivej gazdinky: Zmiešajte, vykrojte a máte voľno, o všetko ostatné sa postará rúra!

Žiadne čakanie ani prekladanie cesta.

 

 

Zmiešajte, vykrojte a pokojne si môžete otvoriť fľašu vína.

Tieto pagáčiky sú ako zázrak.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla alebo jeden tuk na pečenie

1 téglik kyslej smotany

1 bal. kypriaceho prášku

1 lyžičku soli

1 źĺtok

Na potretie:

 

 

1 vajce

Na posypanie:

strúhaný syr

Voliteľné (na posypanie):

 

 

Celá rasca

Sezamové semienka

Hrubozrnná soľ

Mak celý

Postup:

Cesto pripravíme bez dlhej práce a najmä bez čakania.

 

 

Nachystajte si väčšiu misku, alebo vandlík.

Postupne pridávame všetky prísady: 

nasypeme múku (ja sy ju zvyknem aj preosiať) a pridáme nakrájané maslo.

 

 

Pridáme aj kyslú smotanu a žĺtok.

Nakoniec aj prášok do pečiva a soľ.

Je dôležité povedať, že prísady by mali byť izbovej teploty – kyslá smotana, žĺtok aj maslo.

 

 

Všetko dôkladne vymiešame.

Preložíme na pracovnú dosku podsypanú múkou.

Rozvaľkáme na plát a môžeme vykrajovať.

 

 

Ja vykrajujem pomocou pohára, ale môžete použiť ľubovlné vykrajovátka.

Pagáčiky preložíme na plech vystlaný papierom.

Teraz potrieme vajíčkom a posypeme syrom.

 

 

Na posypanie môžeme použiť aj rascu, semienka, soľ alebo mak.

Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes