plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prudko „žravé“ pagáčiky z kyslej smotany: Nachystajte si 1 téglik smotany a 15 minút – sú famózne!

Výborné chuťovečky podľa receptu od pani Mirky, prudko návykové. U nás sa míňajú rýchlosťou blesku, aby ste si vedeli prípravu týchto pagáčikov lepšie predstaviť, našli sme pre vás názorný postup z youtube! :-)

Potrebujeme:

125 ml kyslej smotany (1 malý téglik ako od jogurtu)

250 g hladkej múky

100 g polohrubej múky

1 heru alebo maslo

1 prášok do pečiva

6 trojuholníkov taveného syra

2 žĺtky

1 lyžica soli

Postup:

Z uvedených prísad vypracujeme jednotné cesto – vyformujeme bochník a vyvaľkáme na pracovnej doske na hrúbku asi pol centimetra.

Z cesta vykrajujeme drobné tvary – kruhy, hviezdičky, čokoľvek.

Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie na plech.

Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami, korením alebo bylinkami.

Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 7-10 minút doružova.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes