Recept na výborné a naozaj jednoduché a rýchle pagáčiky z kyslej smotany a syra.
Sú jemné, lahodné a doslova sa rozpadajú na jazyku.
Cesto zamiešate za 5 minút a potom ho už len stačí dať do chladničky.
Tieto pagáčiky sú naozaj vynikajúce.
Postup:
1 kg hladkej múky
5 dkg droždia
2 lyžičky cukru
4-6 lyžičiek soli
4 žĺtky
50 dkg margarínu
4 dl kyslej smotany
20 dkg strúhaného syra (ak je syr slaný, uberieme soľ)
rumová aróma
Na potretie:
vajce
Na posypanie:
údený syr
sezamové semienka
rasca
Postup:
Rozdrobte droždie.
Roztopte margarín, ručne vymiešajte.
Pridajte cukor a soľ.
Potom pridajte žĺtky, kyslú smotanu a rumovú arómu – to je tajná prísada, ktorú ste pravdepodobne do slaných pagáčikov ešte nepridali.
Múku pridávame postupne, možno budete potrebovať viac, alebo menej múky.
Keď sa cesto spojí, zabaľte ho do plastovej fólie.
Odložte na noc do chladničky.
Ráno vyberte a nechajte ohriať na izbovú teplotu.
Potom rozvaľkáme na hrúbku prsta, natrieme vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a roztrháme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.
Pečieme, kým pagáčiky nie sú zlatisté.
Do cesta na pagáčiky môžete pridať aj kúsky slaninky, oškvarky alebo prísady podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)