RÝCHLE pagáče zo SYRA a kyslej smotany: Tie najlepšie, aké som jedla – do CESTA dávam aj jednu tajnú prísadu!

Recept na výborné a naozaj jednoduché a rýchle pagáčiky z kyslej smotany a syra.

Sú jemné, lahodné a doslova sa rozpadajú na jazyku.

 

 

Cesto zamiešate za 5 minút a potom ho už len stačí dať do chladničky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tieto pagáčiky sú naozaj vynikajúce.

Postup:

1 kg hladkej múky

5 dkg droždia

2 lyžičky cukru

4-6 lyžičiek soli

4 žĺtky

50 dkg margarínu

4 dl kyslej smotany

20 dkg strúhaného syra (ak je syr slaný, uberieme soľ)

rumová aróma

 

 

Na potretie:

vajce

Na posypanie:

údený syr

sezamové semienka

rasca

Postup:

 

 

Rozdrobte droždie.

Roztopte margarín, ručne vymiešajte.

Pridajte cukor a soľ.

 

 

Potom pridajte žĺtky, kyslú smotanu a rumovú arómu – to je tajná prísada, ktorú ste pravdepodobne do slaných pagáčikov ešte nepridali.

Múku pridávame postupne, možno budete potrebovať viac, alebo menej múky.

Keď sa cesto spojí, zabaľte ho do plastovej fólie.

 

 

Odložte na noc do chladničky.

Ráno vyberte a nechajte ohriať na izbovú teplotu.

 

 

Potom rozvaľkáme na hrúbku prsta, natrieme vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a roztrháme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov.

 

 

Pečieme, kým pagáčiky nie sú zlatisté.

Do cesta na pagáčiky môžete pridať aj kúsky slaninky, oškvarky alebo prísady podľa chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn