plny-hrniec_transparent_negativ.png

Milujeme jablkové dezerty: A tento ovsený koláčik s bohatou šťavnatou jablkovou nádielkou je hotové nebíčko v papuľke!

Ak ste dostali chuť na jablkový koláč v trochu zdravšej verzii, máte šťastie.

Tento ovsený koláč s jablkami z portálu sovkusom je veľmi chutný a môžete si ho upraviť tak, aby ste si ho mohli dopriať bez výčitiek!

Potrebujeme:

120 g masla

160 g kryštálového cukru

štipku soli

100 g špaldovej múky

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

4 jablká

160 g trstinového cukru alebo medu

3 vajcia

150 g ovsených vločiek

1 ČL škorice

1 citrón

Postup:

Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom a soľou.

Šľaháme po dubu asi 5 minút.

Po jednom pridávame vajcia.

Pokračujeme v šľahaní, kým nevznikne biela nadýchaná hmota. 

Do preosiatej múky pridáme aj ovsené vločky.

Zapracujeme aj kypriaci prášok a škoricu. 

Teraz v niekoľkých krokoch spojíme suché zložky s vyšľahanou maslovou hmotou. 

Malo by vzniknúť mäkké kompaktné cesto.

Jablká si ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou, aby jablká nezmäkli. 

Do cesta pridáme postrúhanú citrónovú kôru, aj pokrájané jablká. 

Formu si vymastíme maslom a navrstvíme do nej pripravené cesto. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 – 50 minút. 

Predtým, ako cesto vytiahneme z rúry ho skontrolujeme pomocou špáradla. 

Teraz už len nakrájame a servírujeme. 

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes