Už vás nebaví jesť klasické ovsené vločky, hoci vám chutia?
Zmiešajte ich s banánom a pripravte si tieto chutné a zdravé raňajky.
Krok za krokom postup a príprava trvá asi 5 minút.
Nechajte sa inšpirovať týmto nápadom na zdravú pochúťku z youtube kanála Lecker mit Anastasiya Zefirka.
Čo dokážu?
predchádzajú zápche,
prospievajú zraku (obsahujú luteín),
na živiny najbohatšia obilnina,
stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),
obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,
optimalizujú činnosť tenkého čreva,
zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,
znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,
tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,
znižujú cholesterol,
prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,
sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,
prevencia rakoviny tráviaceho traktu.
Recept na pochúťku z ovsených vločiek, ktorú si zamilujete
Potrebujeme:
100 g ovsených vločiek
140 ml mlieka
1 banán
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL vanilínového cukru
štipku soli
1 ČL škorice
Postup:
Nasypte si ovsené vločky do misky.
Zalejte ich 140 ml mlieka.
Potom dobre premiešajte.
Nechajte pôsobiť 5 minút aby zmäkli.
Medzitým si do misky roztlačíme vidličkou banán.
Zmiešame ho s ovsenými vločkami.
Pridáme vajíčko a dobre zapracujeme.
Následne nasypeme kypriaci prášok, vanilínový cukor a štipku soli.
Opäť dobre premiešame.
Pridáme aj lyžičku mletej škorice.
Panvicu si vymastíme trochou oleja.
Pomocou polievkovej lyžice na ňu kladieme malé kôpky pripravenej ovsenej hmoty.
Roztlačíme na placky a opekáme z každej strany do zlatohneda.
Hotové ovsené lievance môžeme poliať medom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU