plny-hrniec_transparent_negativ.png

Omrzelo vás jesť klasické ovsené vločky? Vyskúšajte tento chutný a zdravý recept!

Už vás nebaví jesť klasické ovsené vločky, hoci vám chutia?

Zmiešajte ich s banánom a pripravte si tieto chutné a zdravé raňajky. 

Krok za krokom postup a príprava trvá asi 5 minút. 

 

 

Nechajte sa inšpirovať týmto nápadom na zdravú pochúťku z youtube kanála Lecker mit Anastasiya Zefirka.

Čo dokážu?

predchádzajú zápche,

prospievajú zraku (obsahujú luteín),

na živiny najbohatšia obilnina,

stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),

obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,

optimalizujú činnosť tenkého čreva,

zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,

znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,

tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,

znižujú cholesterol,

prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,

sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,

prevencia rakoviny tráviaceho traktu.

Recept na pochúťku z ovsených vločiek, ktorú si zamilujete

Potrebujeme:

100 g ovsených vločiek

140 ml mlieka

1 banán

1 vajce

1 ČL prášku do pečiva

1/2 ČL vanilínového cukru

štipku soli

1 ČL škorice

Postup:

Nasypte si ovsené vločky do misky.

Zalejte ich 140 ml mlieka. 

 

 

Potom dobre premiešajte.

Nechajte pôsobiť 5 minút aby zmäkli.

Medzitým si do misky roztlačíme vidličkou banán.

Zmiešame ho s ovsenými vločkami. 

 

 

Pridáme vajíčko a dobre zapracujeme.

Následne nasypeme kypriaci prášok, vanilínový cukor a štipku soli.

 

 

Opäť dobre premiešame.

Pridáme aj lyžičku mletej škorice. 

 

 

Panvicu si vymastíme trochou oleja.

Pomocou polievkovej lyžice na ňu kladieme malé kôpky pripravenej ovsenej hmoty. 

Roztlačíme na placky a opekáme z každej strany do zlatohneda. 

Hotové ovsené lievance môžeme poliať medom. 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes