plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ovsená kaša: Vďaka týmto dvom pridaným ingredienciám bude skvelým palivom pre mozog!

Máte ráno málo času, ale chcete odísť z domu sýti, a zároveň si hneď ráno zlepšiť koncentráciu?

Ovsené vločky budú pre vás tou najlepšou voľbou na raňajky.

Pridajte k nej ešte tieto 2 ingrediencie a bude nielen mimoriadne chutná, ale navyše skvele poslúži ako palivo pre váš mozog.

 

 

Pripravte si ju podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.

Ovsené vločky sú skvelou voľbou na chutné a výživné raňajky.

 

 

Zvyčajne sa konzumujú v sladkej verzii, napríklad ako kaša s hrozienkami a čokoládou, jablková kaša so škoricou, s drobným ovocím a pod.

Veľmi obľúbená je aj banánová kaša s čokoládovými kúskami.

 

 

Navyše, toto výživné jedlo bude ideálne ako prvé jedlo dňa.

Poslúži ako palivo pre váš mozog a pomôže vám čeliť prekážkam, ktoré na vás počas dňa čakajú.

Kaša s 2 špeciálnymi ingredienciami

 

 

Túto kašu si môžete pripraviť večer, aby ste sa už ráno nezdržiavali.

Nočná ovsená kaša je ideálna ponuka pre ľudí, ktorí nemajú ráno veľa času na prípravu výživných raňajok.

Pripravuje sa večer vopred a ráno je chutné jedlo pripravené na konzumáciu.

 

 

Samotné ovsené vločky sú veľmi zdravé a skvelé pre naše telo.

Ak k tomu však pridáte ešte 2 špeciálne ingrediencie, efekt bude ešte lepší.

Ide o bobule a orechy.

Zdravie mozgu úzko súvisí so zdravím srdca a konzumácia ovsených vločiek s týmito doplnkami prospieva obom orgánom.

Prečo sa oplatí pridať do ovsených vločiek čučoriedky a orechy?

 

 

Bobule, ako sú čučoriedky alebo lesné plody, obsahujú cenné zlúčeniny, ktoré priaznivo ovplyvňujú mozog a chránia ho.

Sú skvelé aj na srdce a pečeň.

Ich pravidelná konzumácia dodáva nášmu telu veľké množstvo vitamínov, minerálov, antioxidantov a vlákniny.

Orechy sú zase bohaté na vitamín E, ktorý je dobrý pre funkciu mozgu.

 

 

Sú tiež zdrojom nenasýtených mastných kyselín, vrátane kyseliny alfa-linolénovej (ALA), čo je typ omega-3 mastnej kyseliny.

Ako pripraviť kašu na ráno?

 

 

Na prípravu takéhoto jedla je potrebné zmiešať asi pol šálky ovsených vločiek s mliekom (môže byť kravské alebo rastlinné).

Takto vyrobený ovsený základ nechajte v chladničke celú noc.

 

 

Ráno do nej pridajte čučoriedky a orechy.

Aby to bola kaša ešte chutnejšia, skvele poslúži aj pridanie štipky škorice, ktorá celé jedlo zaujímavo obohatí.

 

 

Výhodou základnej ovsenej kaše je aj to, že si ju môžete dochutiť podľa svojich preferencií a každý deň inak.

To znamená, že základ ostáva rovnaký, ale každý deň môžete mať vďaka nim trochu iné raňajky.

 

 

Čo dokážu ovsené vločky?

  • pomáhajú predchádzať zápche,
  • prospievajú zraku (obsahujú luteín),
  • na živiny najbohatšia obilnina,
  • stimulujú metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),
  • obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,
  • optimalizujú činnosť tenkého čreva,
  • zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôžu vám schudnúť zdravo,

 

 

-znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,

-tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,

-znižujú cholesterol,

-prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,

-sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,

-prevencia rakoviny tráviaceho traktu.

-kúpeľ z ovsených vločiek pomáha pri kožných problémoch

 

Ako vidíte, siahnuť hneď ráno po ovsených vločkách sa naozaj oplatí.

Veľa zdravia a dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes