plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ovocný koláč z hrnčeka – páperovo jemný a nadýchaný: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Úžasný recept na piškótu, ktorú môžete použiť hádam na všetky koláče.

 

 

Len pridajte ovocie, kúsky čokolády, lekvár alebo tvaroh.

Autorom receptu je pani Petra V.. Ja ho robím už 5 rokov a neviem si vynachváliť!

Potrebujeme:

2 a pol hrnčeka polohrubej múky

2 vajcia

1/2 hrnčeka kr. cukru

1 prášok do pečiva

1/2 hrnčeka oleja

1 hrnček mlieka

Voliteľné ovocie:

 

 

čučoriedky

ríbezle

maliny

jahody

zmes lesného ovocia

Ak chcete, môžete pridať do cesta kopčeky tvarohového krému:

Na tvarohový krém:

 

 

Tvaroh

Kyslá smotana

Práškový cukor

Postup:

V jednej mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

V druhej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom.

Pridám olej a mlieko.

Nakoniec pridáme aj preoiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Plech si vymastíme a vysypeme múkou, prípadne môžeme len vyložiť papierom na pečenie.

Cesto vylejeme na  plech.

Poukladáme ovocím. Zvoliť môžete čerstvé, mrazené aj zavárané ovocie. 

 

 

Ak chcete, na cesto môžete dať aj kopčeky tvarohu.

Na prípravu tvarohového krému jednoducho zmiešame tvaroh, pár lyžíc kyslej smotany a osladíme cukrom.

 

 

Na cesto vrstvíme kopčeky tvarohového krému pomocou lyžice.

Koláč dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Upečenosť cesta vyskúšame špáradlom.

 

 

Pečieme cca 20 minút (všetko závisí od rúry).

Po upečení môžete ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes