Ovocný koláč z hrnčeka – páperovo jemný a nadýchaný: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Úžasný recept na piškótu, ktorú môžete použiť hádam na všetky koláče. Len pridajte ovocie, kúsky čokolády, lekvár alebo tvaroh. Autorom receptu je pani Petra V.. Ja ho robím už 5 rokov a neviem si vynachváliť!

Potrebujeme:

2 a pol hrnčeka polohrubej múky

2 vajcia

1/2 hrnčeka kr. cukru

1 prášok do pečiva

1/2 hrnčeka oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček mlieka

ovocia podľa sezóny a Vašej chuti

Postup:

V jednej mise zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridám olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylej na vymastený a vysypaná  plech poukladáme ovocím a dám do vopred vyhriatej rúry na 180 st a vyskúšame špáradlom – pečieme cca 20 minút (všetko závisí od rúry),