Úžasný recept na piškótu, ktorú môžete použiť hádam na všetky koláče. Len pridajte ovocie, kúsky čokolády, lekvár alebo tvaroh. Autorom receptu je pani Petra V.. Ja ho robím už 5 rokov a neviem si vynachváliť!
Potrebujeme:
2 a pol hrnčeka polohrubej múky
2 vajcia
1/2 hrnčeka kr. cukru
1 prášok do pečiva
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
ovocia podľa sezóny a Vašej chuti
Postup:
V jednej mise zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridám olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylej na vymastený a vysypaná plech poukladáme ovocím a dám do vopred vyhriatej rúry na 180 st a vyskúšame špáradlom – pečieme cca 20 minút (všetko závisí od rúry),