plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ovocný koláč z hrnčeka ľahký ako pierko: Odporúčam robiť 2 plechy naraz – je jemný, vláčny a chuť luxusná!

Fantastický recept na hrnčekový koláč, ktorý je nesmierne jemný, chutný a vláčny. U nás sa pečú vždy aspoň 2 plechy.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

2 ks vanilínový cukor

1 ks kypriaci prášok

1 hrnček mlieka

3 ks vajec

½ hrnčeka oleja

čerešne, alebo iné obľúbené ovocie

Postup:

Cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie. V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanil. cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom. Vylejeme cesto, poukladáme vykôstkované čerešne alebo iné sezónne ovocie a pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180o stupňov. Môžeme použiť aj kompótové ovocie. Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30×40 cm, bude nižší, pečieme kratšie. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol. Po upečení môžeme koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes