plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ovocný koláč, bez pečenia, hotový za 20 minút. Rýchly recept na fantastický dezert

Toto je rýchly recept na fantastický dezert podľa portálu bucatarianoastra. Uvedené množstvá prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.

Toto je rýchly recept na fantastický dezert podľa portálu bucatarianoastra. Uvedené množstvá prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.

Potrebujeme:

1 balíček maslových sušienok,

300 ml vody,

Pomarančový džús,

Trochu rumu

Krém:

600 ml mlieka,

150 g cukru,

2 vanilkové pudingy,

vrecká vanilkového cukru,

soľ

200 g masla

Ovocný krém:

700 g mrazeného ovocia (jahody, maliny, černice, ríbezle),

2 vrecká s vanilkovým cukrom,

cukor, ak je to potrebné,

6 lyžíc želatíny v prášku

Šľahačka:

500 ml smotany na šľahanie

Postup:

Zmiešajte vodu, džús a rum.

Krátko namočte sušienky a po jednom ich poukladajte do formy.

Na krém uvaríme puding s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.

Do vychladnutého krému pridáme našľahané maslo.

Sušienky zalejeme krémom.

Smotanu našľaháme na šľahačku.

Rovnomerne rozotrieme na pudingový krém.

Koláč vložíme do chladničky.

Želatínu necháme napučať v studenej vode.

Ovocie dáme rozvariť s cukrom na plameň, aby sme získali hustú kašu.

Tú potom ešte môžeme rozmixovať.

V horúcej želatíne rozmiešame želatínu (už nevaríme).

Želatínovú zmes nanesieme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes