Toto je rýchly recept na fantastický dezert podľa portálu bucatarianoastra. Uvedené množstvá prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.
Potrebujeme:
1 balíček maslových sušienok,
300 ml vody,
Pomarančový džús,
Trochu rumu
Krém:
600 ml mlieka,
150 g cukru,
2 vanilkové pudingy,
vrecká vanilkového cukru,
soľ
200 g masla
Ovocný krém:
700 g mrazeného ovocia (jahody, maliny, černice, ríbezle),
2 vrecká s vanilkovým cukrom,
cukor, ak je to potrebné,
6 lyžíc želatíny v prášku
Šľahačka:
500 ml smotany na šľahanie
Postup:
Zmiešajte vodu, džús a rum.
Krátko namočte sušienky a po jednom ich poukladajte do formy.
Na krém uvaríme puding s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.
Do vychladnutého krému pridáme našľahané maslo.
Sušienky zalejeme krémom.
Smotanu našľaháme na šľahačku.
Rovnomerne rozotrieme na pudingový krém.
Koláč vložíme do chladničky.
Želatínu necháme napučať v studenej vode.
Ovocie dáme rozvariť s cukrom na plameň, aby sme získali hustú kašu.
Tú potom ešte môžeme rozmixovať.
V horúcej želatíne rozmiešame želatínu (už nevaríme).
Želatínovú zmes nanesieme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)