Ovocný koláč, bez pečenia, hotový za 20 minút. Rýchly recept na fantastický dezert

Toto je rýchly recept na fantastický dezert podľa portálu bucatarianoastra. Uvedené množstvá prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.

Toto je rýchly recept na fantastický dezert podľa portálu bucatarianoastra. Uvedené množstvá prísad sú vhodné pre formu s rozmermi 35 × 20 cm.

Potrebujeme:

1 balíček maslových sušienok,

300 ml vody,

Pomarančový džús,

Trochu rumu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

600 ml mlieka,

150 g cukru,

2 vanilkové pudingy,

vrecká vanilkového cukru,

soľ

200 g masla

Ovocný krém:

700 g mrazeného ovocia (jahody, maliny, černice, ríbezle),

2 vrecká s vanilkovým cukrom,

cukor, ak je to potrebné,

6 lyžíc želatíny v prášku

Šľahačka:

500 ml smotany na šľahanie

Postup:

Zmiešajte vodu, džús a rum.

Krátko namočte sušienky a po jednom ich poukladajte do formy.

Na krém uvaríme puding s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.

Do vychladnutého krému pridáme našľahané maslo.

Sušienky zalejeme krémom.

Smotanu našľaháme na šľahačku.

Rovnomerne rozotrieme na pudingový krém.

Koláč vložíme do chladničky.

Želatínu necháme napučať v studenej vode.

Ovocie dáme rozvariť s cukrom na plameň, aby sme získali hustú kašu.

Tú potom ešte môžeme rozmixovať.

V horúcej želatíne rozmiešame želatínu (už nevaríme).

Želatínovú zmes nanesieme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay