Hľadáte ideýlny dezert na letný koláčik, ktorý viete pripraviť bez váhy a odmerky, len z niekoľkých surovín?
Mám pre vás perfektný tip – stačilo raz ochutnať a všetky ostatné recepty sú v okamžiku zatienené.
Dokonca, je to ešte lepšie a rýchlejšie, ako klasická bublanina.
Na stránke PAZANDA ZAMIRA sme našli vynikajúci recept, ktorý si zaslúži vašu pozornosť.
Princíp jeho prípravy je podobný, ako v prípade bublaniny, no výsledok je ešte lahodneší.
Môžeme doň pridať akékoľvek ovocie, ale my určite odporúčame kyselkavé druhy – rýbezle, maliny, černice.
Potrebujeme:
3 vajcia
štipku soli
12 polievkových lyžíc cukru
12 polievkových lyžíc múky
12 polievkových lyžíc mlieka
12 polievkových lyžíc rastlinného oleja
10 g prášku do pečiva
2 g vanilky
200 g ríbezlí alebo iného bobuľovitého ovocia
Ďalej:
40 g múky hladkej na drobenku
40 g práškového cukru na drobenku
30 g masla na drobenku
Potup:
Cesto:
Najskôr pripravte cesto
Vezmite si dostatočne veľkú misu, rozklepnite do nej všetky vajcia, pridajte cukor, soľ a všetko pomocou metličky rozšľahajte.
Následne do tejto zmesi nalejte mlieko s rastlinným olejom.
Opäť všetko dôkladne premiešajte.
Nakoniec pridajte prášok do pečiva, múku a vanilku.
Všetko znova dôkladne rozmiešajte.
Do celej zmesi v miske nakoniec pridajte ríbezle či iné bobuľovité ovocie, ktoré preferujete.
Zmes je dobré ešte raz premiešať.
Drobenka:
V menšej samostatnej miske potom zmiešajte múku, cukor a maslo a pomocou rúk všetko premiešajte, čím vám vznikne drobenka.
Vezmite si zapekaciu misu, do ktorej dajte papier na pečenie.
Prípadne môžete formu vymastiť a vysypať múkou.
Zmes potom nalejte do zapekacej misy a posypte drobenkou.
Rúru predhrejte na 180 °C.
Zapekaciu misu s cestom vložte do rúry a nechajte ho piecť 35 minút.
Bobule v koláči by vám mali počas pečenia klesnúť na dno zapekacej misy.
Koláč vyberte z rúry.
Prípadne môžete ešte posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: