plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bublaninu už nejeme, našla som miliónkrát lepší recept: Mama ho nazvala koláč „12 LYŽÍC“: Tak nadýchaný a mäkký!

Hľadáte ideýlny dezert na letný koláčik, ktorý viete pripraviť bez váhy a odmerky, len z niekoľkých surovín?

 

 

Mám pre vás perfektný tip – stačilo raz ochutnať a všetky ostatné recepty sú v okamžiku zatienené.

Dokonca, je to ešte lepšie a rýchlejšie, ako klasická bublanina.

Na stránke PAZANDA ZAMIRA sme našli vynikajúci recept, ktorý si zaslúži vašu pozornosť.

Princíp jeho prípravy je podobný, ako v prípade bublaniny, no výsledok je ešte lahodneší.

 

 

Môžeme doň pridať akékoľvek ovocie, ale my určite odporúčame kyselkavé druhy – rýbezle, maliny, černice.

Potrebujeme:

3 vajcia

štipku soli

12 polievkových lyžíc cukru

12 polievkových lyžíc múky

12 polievkových lyžíc mlieka

12 polievkových lyžíc rastlinného oleja

10 g prášku do pečiva

2 g vanilky

200 g ríbezlí alebo iného bobuľovitého ovocia

Ďalej: 

 

 

40 g múky hladkej na drobenku

40 g práškového cukru na drobenku

30 g masla na drobenku

Potup:

Cesto:

 

 

Najskôr pripravte cesto

Vezmite si dostatočne veľkú misu, rozklepnite do nej všetky vajcia, pridajte cukor, soľ a všetko pomocou metličky rozšľahajte.

Následne do tejto zmesi nalejte mlieko s rastlinným olejom.

 

 

Opäť všetko dôkladne premiešajte.

Nakoniec pridajte prášok do pečiva, múku a vanilku.

Všetko znova dôkladne rozmiešajte.

 

 

Do celej zmesi v miske nakoniec pridajte ríbezle či iné bobuľovité ovocie, ktoré preferujete.

Zmes je dobré ešte raz premiešať.

Drobenka:

 

 

V menšej samostatnej miske potom zmiešajte múku, cukor a maslo a pomocou rúk všetko premiešajte, čím vám vznikne drobenka.

Vezmite si zapekaciu misu, do ktorej dajte papier na pečenie.

Prípadne môžete formu vymastiť a vysypať múkou.

 

 

Zmes potom nalejte do zapekacej misy a posypte drobenkou.

Rúru  predhrejte na 180 °C.

Zapekaciu misu s cestom vložte do rúry a nechajte ho piecť 35 minút.

 

 

Bobule v koláči by vám mali počas pečenia klesnúť na dno zapekacej misy.

Koláč vyberte z rúry.

Prípadne môžete ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes