V tomto horku nepečiem: Ovocná STUDENÁ torta za 10 minút, zaručene sa jej nič nevyrovná!

Vynikajúci recept na studenú a veľmi osviežujúcu smotanovú tortu, ktorú viete ľahko a jednoducho pripraviť. 

Vynikajúci recept na studenú a veľmi osviežujúcu smotanovú tortu, ktorú viete ľahko a jednoducho pripraviť.

Potrebujeme:

– 3 kyslé krémy po 2 dl

– 150 g práškového cukru

– 100 g smotany na šľahanie

– 2 vrecká želatíny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

– voda na napučanie želatíny

– väčšie balenie dlhých piškót alebo sušienok

– pomarančový džús

– maliny alebo iné ovocie

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme ručne s práškovým cukrom.

Samostatne vyšľaháme 100 g šľahačky a spojíme s kyslou smotanou.

Želatínu nechajte napučať a potom zahrievaním rozpustíme.

Keď trochu vychladne, pridajte lyžicu – dve kyslej smotany a rozšľahajte ich lyžicou a potom spojte so zvyškom kyslej smotany.

Toto sa robí kvôli vyrovnaniu teploty kyslej smotany a želatíny.

Podnos vyložte alobalom.

Na spodok poukladajte sušienky, ktoré krátko ponoríte do pomarančového džúsu.

Polovicu zmesi navrstvíme na sušienky, poukladáme ovocie.

Potom druhú polovicu zmesi a nakoniec rad sušienok.

Odložíme do chladničky na minimálne 3-4 hodiny a môže byť aj dlhšie.

Nakoniec môžete ešte potrieť šľahačkou a posypať čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn