BOMBOVÁ ovocná maškrta s kyslou smotanou za 15 minút: Jeden úžasný dezert plný vitamínov, deti ho milujú!

Túto tortu tiež voláme „zimná torta“ pre jej nádhernú snehobielu farbu a vôňu ovocia. Vyskúšajte aj vy túto neodolateľnú smotanovú pochúťku!

Túto tortu tiež voláme „zimná torta“ pre jej nádhernú snehobielu farbu a vôňu ovocia. Vyskúšajte aj vy túto neodolateľnú smotanovú pochúťku podľa stránky napadovy.blog!

Potrebujeme:

Kupované medové pláty, perníčky alebo obyčajné maslové sušienky

Náplň:

3 pomaranče

3 mandarínky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g ananásu z konzervy

1 menší banán

Krém:

50 g želatíny v prášku

1 bal. vanilkového cukru

900 g kyslej smotany

½ šálky práškového cukru

Postup:

Želatínu dáme  do studenej  vody napučať  (postupujeme podľa návodu na obale). Keď želatína napučí, preložíme ju na plameň a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme!), kým sa nerozpustí.

Pomaranče, mandarínky a banán ošúpeme. Mandarínky rozdelíme na mesiačiky a pomaranče nakrájame na plátky. Ananás a banán nakrájame na kocky.

Teraz si pripravme krém. Smotanu zmiešame s práškovým aj vanilkovým cukrom a postupne primiešame aj ochladenú želatínu. Dôkladne premiešame (po vmiešaní želatíny je potrebné postupovať rýchlo, hmota začne rýchlo tuhnúť).

Ovocie naukladáme na dno a boky okrúhlej tortovej formy.

Foto: napadovy.blog

Potom ovocie zalejeme trochou smotanového krému. Na krém uložíme ďalšie ovocie a nakrájané medové plátky, alebo nalámané perníčky či sušienky.

Foto: napadovy.blog

Zalejeme vyšným krémom. Na vrch torty uložíme niekoľko pomarančových plátkov.

 

Foto: napadovy.blog

Takto vyzerá výsledná stuhnutá torta.

Tortu prikryjeme fóliou a vložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť (ideálne na celú noc). Tortu podávame nakrájnú na trojuholníky.

Foto: napadovy.blog

Ak nemáte sušienky, medové plátky ani perníčky, môžete si upiecť jednoduchú domácu piškótu.

Potrebujeme:

3 vajcia

½ šálky kryštálového cukru

1 lyžičku jedlej sódy

1 šálku hladkej múky

Postup:

Z vajec, cukru, sódy a múky vymiešame cesto na jednoduchý korpus. Cesto navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie (alebo vymastenej olejom)  a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút.

Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom korpus nakrájame na kocky (1,5 x 1,5 cm).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)