Vynikajúci osviežujúci dezert z ovocia a krému s bielou čokoládou. Fantasticky chutný a jednoduchý!

Potrebujeme:

250 ml čerešňovej šťavy (z kompótu)

100 g dlhých piškót

1 l mlieka

2 vanilkové pudingy spolu 80 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc kr. cukru

100 g čokolády

500 ml voda

250 g čerešní (zaváraných)

5 lyžíc kr. cukru

3 lyžice kr. škrobu

Môžete použiť aj čerstvé ovocie a namiesto nálevu z kompótu džús, podľa potreby upravte množstvo cukru

Postup:

Dlhé piškóty namáčame do višňovej šťavy/džúsu a ukladáme na dno misy.

Prirpavíme si krém.

V mlieku rozmiešame pudingové prášky, cukor a uvaríme hustý puding.

Zložíme z plameňa, pridáme bielu čokoládu a miešaním rozpustíme.

Krém nalejeme na vrstvu piškót.

Pripravíme si vrchnú vrstvu.

Do vody pridáme višne, cukor a kukuričný škrob.

Preložíme na plameň a varíme do zhustnutia.

Navrstvíme na krém.

Necháme vychladiť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár