Milujete ovocné dezerty? Potom určite vyskúšajte tento jednoduchý a extrémne chutný dezert inšpirovaný receptom z youtube. Bohatá chuť jahôd, krému a jemné cesto sa v ňom spájajú do dokonalej symfónie chutí!
Potrebujeme:
objem šálky = 200 ml
veľkosť plechu = 27 x 40 cm
750 g jahôd + pol šálky kryštálového cukru + šťavu z 1/2 citróna
Na cesto:
4 vajcia
pol šálky kryštálového cukru
1 šálku polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
2 PL vanilkového pudingového prášku
1 balíček vanilkového cukru
Na poliatie:
šálku mlieka
Na krém:
vanilkový puding alebo zlatý klas
mlieko
cukor
Na jahodovú omáčku:
zliatu šťavu z jahôd
2 PL kryštálového cukru
2 PL kukuričného škrobu
Potrebujeme:
Jahody si odstopkujeme, umyjeme a vložíme do misy.
Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, zasypeme cukrom a premiešame.
Do druhej misy si rozbijeme vajíčka, pridáme pol šálky cukru a vyšľaháme do peny.
Múku si preosejeme spolu s kypriacim a pudingovým práškom, pridáme vanilkový cukor a zapracujeme do misy so vzniknutou penou.
Cesto nalejeme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.
Priebežne kontrolujeme, urobíme test špáradlom a keď je cesto dobre upečené, vytiahneme ho z rúry.
Upečený korpus popicháme po celej ploche špáradlom a pomocou lyžice polejeme mliekom.
Uvaríme si hustejší puding alebo krém zo zlatého klasu a rovnomerne ho navrstvíme po celej ploche.
Uhladíme špachtľou.
Jahody dáme do sitka a šťavu zlejeme do hrnca.
Pridáme kryštálový cukor, kukuričný škrob a na miernom ohreve varíme za stáleho miešania, kým omáčka nezhustne.
Nakoniec primiešame jahody a navrstvíme navrch krému.
Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.
Potom nakrájame a môžeme podávať.
TIP: Ak chcete dezert ešte ozdobiť, môžete navrchu ozdobiť šľahačkou.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: