Jahodový sen: Ľahký a svieži dezert pre všetkých milovníkov jahôd!

Milujete ovocné dezerty? Potom určite vyskúšajte tento jednoduchý a extrémne chutný dezert inšpirovaný receptom z youtube. Bohatá chuť jahôd, krému a jemné cesto sa v ňom spájajú do dokonalej symfónie chutí!

Potrebujeme:

objem šálky = 200 ml

veľkosť plechu = 27 x 40 cm

750 g jahôd + pol šálky kryštálového cukru + šťavu z 1/2 citróna

Na cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 vajcia

pol šálky kryštálového cukru

1 šálku polohrubej múky

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

2 PL vanilkového pudingového prášku

1 balíček vanilkového cukru

Na poliatie:

šálku mlieka

Na krém:

vanilkový puding alebo zlatý klas

mlieko

cukor

Na jahodovú omáčku:

zliatu šťavu z jahôd

2 PL kryštálového cukru

2 PL kukuričného škrobu

Potrebujeme:

Jahody si odstopkujeme, umyjeme a vložíme do misy.

Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, zasypeme cukrom a premiešame.

Do druhej misy si rozbijeme vajíčka, pridáme pol šálky cukru a vyšľaháme do peny.

Múku si preosejeme spolu s kypriacim a pudingovým práškom, pridáme vanilkový cukor a zapracujeme do misy so vzniknutou penou. 

Cesto nalejeme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.

Priebežne kontrolujeme, urobíme test špáradlom a keď je cesto dobre upečené, vytiahneme ho z rúry.

Upečený korpus popicháme po celej ploche špáradlom a pomocou lyžice polejeme mliekom.

Uvaríme si hustejší puding alebo krém zo zlatého klasu a rovnomerne ho navrstvíme po celej ploche.

Uhladíme špachtľou.

Jahody dáme do sitka a šťavu zlejeme do hrnca.

Pridáme kryštálový cukor, kukuričný škrob a na miernom ohreve varíme za stáleho miešania, kým omáčka nezhustne. 

Nakoniec primiešame jahody a navrstvíme navrch krému.

Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.

Potom nakrájame a môžeme podávať.

TIP: Ak chcete dezert ešte ozdobiť, môžete navrchu ozdobiť šľahačkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: