plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabalila som nastrúhanú cuketu do fólie a nechala v chladničke: 2 hodiny a celá rodina je nadšená z tej letnej pochúťky!

ZLOŽENIE CESTA

  • 600 g cukety
  • 100 g múky
  • 60 g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ, korenie podľa chuti
  • lístky petržlenu

INGREDIENCIE NA PLNENIE

  • 400 g tvarohu alebo iného mäkkého syra
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ podľa chuti

Postup:

Odstráňte šupku z cukety, odstráňte semienka. Očistenú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte a nechajte stáť 15 minút.

Keď cuketa pustí šťavu, vytlačte ju. Výsledok by mal byť asi 350 gramov cuketovej masy.

cuketa rolky

Do cukety pridajte kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, soľ, korenie a žĺtky. 

Rúra sa predhreje na teplotu 180 ° C. Kým sa vyhreje, vyšľaháme bielky do peny a opatrne vmiešame do cuketovej zmesi. 

cuketa rolky

Plech vysteľte s papierom na pečenie a potrite ho rastlinným olejom. 

Lístky petržlenu položte priamo na papier na pečenie,  nalejte cesto na povrch a zarovnajte ho. Cesto by nemalo byť príliš hrubé, optimálna výška je do 2 cm.

cuketa rolky

Pečieme vo vyhriatej rúre 15-30 minút, v závislosti od hrúbky cesta vo forme. Nepreháňajte to!

Keď je koláč pripravený, položte ho na suchý uterák a nechajte ho vychladnúť 30-40 minút.

cuketa rolky

Medzitým pripravte plnku. Zmiešajte tvaroh s nakrájaným kôprom, cesnakom,  a soľou. Teoreticky môžete použiť akúkoľvek plnku.

Vychladnutý koláč jemne oddeľte od papiera a dajte naň náplň.

cuketa rolky

Zviňte rolku, zabalte ju do fólie, aby sa zabránilo strate tvaru, a dajte ju do chladničky na 2 hodiny. Počas tejto doby rolka krásne zjemnie a vychladí sa. 

cuketa rolky
Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes