ZLOŽENIE CESTA
- 600 g cukety
- 100 g múky
- 60 g kyslej smotany
- 3 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- soľ, korenie podľa chuti
- lístky petržlenu
INGREDIENCIE NA PLNENIE
- 400 g tvarohu alebo iného mäkkého syra
- 1 zväzok kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
Postup:
Odstráňte šupku z cukety, odstráňte semienka. Očistenú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte a nechajte stáť 15 minút.
Keď cuketa pustí šťavu, vytlačte ju. Výsledok by mal byť asi 350 gramov cuketovej masy.
Do cukety pridajte kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, soľ, korenie a žĺtky.
Rúra sa predhreje na teplotu 180 ° C. Kým sa vyhreje, vyšľaháme bielky do peny a opatrne vmiešame do cuketovej zmesi.
Plech vysteľte s papierom na pečenie a potrite ho rastlinným olejom.
Lístky petržlenu položte priamo na papier na pečenie, nalejte cesto na povrch a zarovnajte ho. Cesto by nemalo byť príliš hrubé, optimálna výška je do 2 cm.
Pečieme vo vyhriatej rúre 15-30 minút, v závislosti od hrúbky cesta vo forme. Nepreháňajte to!
Keď je koláč pripravený, položte ho na suchý uterák a nechajte ho vychladnúť 30-40 minút.
Medzitým pripravte plnku. Zmiešajte tvaroh s nakrájaným kôprom, cesnakom, a soľou. Teoreticky môžete použiť akúkoľvek plnku.
Vychladnutý koláč jemne oddeľte od papiera a dajte naň náplň.
Zviňte rolku, zabalte ju do fólie, aby sa zabránilo strate tvaru, a dajte ju do chladničky na 2 hodiny. Počas tejto doby rolka krásne zjemnie a vychladí sa.