Osvedčený trik ako uvariť mladé zemiaky: Takto budú chutiť ešte lepšie!

Viete, ako sa majú variť nové zemiaky, aby boli skutočne fantastické?

 

 

Máme pre vás osvedčený trik, vďaka ktorému budú chutiť ešte lepšie.

Je to veľmi jednoduché a pritom rozdiel v chuti určite pocítite!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa týchto odporúčaní z portálu smakosze.

Nové zemiaky chutia výborne.

Stačí ich prevariť a podávať napríklad s maslom, kôprom a kyslým mliekom. 

Aj keď je varenie zemiakov veľmi jednoduché, musíte vedieť, ako to urobiť, aby nestratili chuť.

 

 

Chyba, ktorú robia pri varení mnohí

Najväčšou chybou, ktorú ľudia pri varení mladých zemiakov robia je to, že ich zalejú studenou vodou.

Toto určite nikdy nerobte!

Namiesto toho ich vždy zalejte vriacou vodou, inak stratia chuť, aj cenné látky.

 

 

Vďaka vriacej vode sa na povrchu zemiakov vytvorí kôrka a uchovajú si výživné látky, ktoré sa takto nevyplavia do vody, ktorú bežne po uvarení vylievami.

Druhá dôležitá vec je šúpanie zemiakov. 

 

 

Ako ste už určite počuli, najcennejšie zložky sa nachádzajú práve pod zemiakovou šupkou. 

Preto je lepšie ich nelúpať, ale len dobre vydrhnúť napríklad hubkou alebo čistou oceľovou drôtenkou.

Môžete ich prípade ošúpať len natenko špeciálnym nožom.

 

 

Na varenie je tiež dôležité vyberať zemiaky podobnej veľkosti, prípadne tie väčšie prekrojte na polovicu, aby boli rovnomerne uvarené.

Varenie zemiakov krok za krokom

Zemiaky podobnej veľkosti dôkladne vydrhnite.

Dajte ich  do hrnca.

Zalejte ich horúcou vodou tak, aby ich akurát zakrývala.

 

 

Vodu mierne osoľte a zemiaky povarte 15 minút. 

Skontrolujte, či sú už správne uvarené zapichnutím vidličky.

Ak sa ľahko dostane do hľuzy, sú hotové.

 

 

Vodu zlejte.

Potom dajte hrniec na mierny ohrev, aby sa odparila prebytočná voda.

Hrniec zohrievajte maximálne 30 sekúnd, aby sa zemiaky nepripálili.

 

 

Potom zemiaky posypte nasekaným kôprom, môžete pridať aj 1 – 2 plátky masla. 

Hrniec prikryte a poriadne potraste, aby sa zemiaky dobre premiešali a chute spojili.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels