Osvedčený recept na šalát: Je lepší ako v reštaurácii

Veľmi dlho som hľadala recept na šalát, ktorý chutí podobne ako ten z čínskej reštaurácie.

 

 

Odkedy som skúsila tento, robím ho minimálne raz do týždňa.

Šalát je vynikajúci, veľmi osviežujúci a ak chcete po sviatkoch zhodiť nejaké to kilečko, je to výborná voľba.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ja ho pridávam ako prílohu, alebo aj na večeru.

Navyše, šalátik je aj veľmi zdravý.

Jeho hlavnou zložkou je biela kapusta. Poznáte všetky jej zdravotné účinky? 

Biela kapusta:

 

 

Podporuje imunitný systém

Ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi

Chráni telo pred zápalmi a infekciami – antiseptické účinky

Zlepšuje trávenie

Podporuje prečisťovanie hrubého čreva

Pravidelná stolica

Močopudný účinok

Zvyšuje imunitu „Céčková bomba“

Kyselina listová podporuje správny vývoj plodu počas tehotenstva

Podporuje tvorbu červených krviniek

Detoxikácia tela

Podpora rýchlosti metabolizmu

Odstraňuje nadbytočnú vodu z tela

Prevencia proti rakovine

Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam

Prevencia proti Diabetesu

Prevencia proti Osteoporóze

Prevencia proti zápche

Prevencia proti obličkovým kameňom

Kapustový šalát na „čínsky spôsob“ s výbornou zálievkou

 

 

Na prípravu kapustového šalátu budete potrebovať len niekoľko bežných surovín.

Potrebujeme:

pol malej hlávky bielej kapusty

1 mrkva

1 strúčik cesnaku

¼ šálky cukru

¼ šálky octu

¼ šálky oleja

lyžica soli

Voliteľné:

kurkuma

Postup:

Kapustu nakrájame nadrobno.

 

 

Mrkvu nastrúhame na strúhadle s veľkými otvormi alebo ju nasekajte.

Pridáme ku kapuste.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Potom do hrnca nalejeme olej, ocot, cukor, soľ a jeden strúčik cesnaku pretlačeného cez lis.

Miešajte a zahrievajte, ale nepriveďte do varu.

Kapustu a mrkvu zalejeme pripravenou zálievkou.

 

 

Dôkladne premiešam.

Dáme do pohárov a potom šalát odložíme do chladničky na chladné miesto, aby trochu zmäkol.

Šalát bude chutiť najlepšie po niekoľkých hodinách marinovania.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels