plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pre oslávenca aj ku kávičke: Vyskúšajte najjednoduchšiu karamelovú tortu!

Vynikajúci a rýchly dezert, ktorým potešíte oslávencov, alebo si ho môžete dopriať lent ak – ako niečo chutné pod zub. Túto dobrotu zvládne pripraviť skutočne každý.

Vynikajúci a rýchly dezert, ktorým potešíte oslávencov, alebo si ho môžete dopriať lent ak – ako niečo chutné pod zub. Túto dobrotu zvládne pripraviť skutočne každý.

Potrebujeme:

150 g zmäknutého margarínu

2 šálky múky (1 šálka = 250 ml)

230-250 g kyslej smotany

Na krém:

1 plechovku karamelového Salka

200 g masla

Na polevu:

50 g mliečnej čokolády

Postup:

Zmäknutý margarín vymiešame s múkou a smotanou. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme do tvaru tenkého kruhového plátu približne rovnakej veľkosti. Pláty opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút.

Karamelové Salko zmiešame s rozpusteným maslom a túto zmes natrieme na každý plát torty. Vrchný plát polejeme rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes