plny-hrniec_transparent_negativ.png

Maďarské oškvarkové pagáče pre šťastného manžela – neksynú: Neopísateľne chutné pečivo, cesto ako vatička!

Tieto pagáče, alebo skôr recept na ne pochádza z Maďarskej obce Hortobágy. Určite stojí za vyskúšanie.

Tieto pagáče, alebo skôr recept na ne pochádza z Maďarskej obce Hortobágy.

 

 

Určite stojí za vyskúšanie.

Pagáčiky sú jemné, nadýchané a cesto je úplne bez droždia.

Ide o ľahšiu a rýchlejšiu verziu klasických oškvarkových pagáčov.

 

 

Určite budú mať úspech aj vo vašej rodine.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky preosiatej

2 balenia prášku do pečiva

20 dkg bravčovej masti

4 celé vajcia

2 lyžičky soli

trochu mleté ​​korenie (alebo iné korenie)

trochu kyslej smotany

50 dkg oškvarkov

Postup:

Múku je dôležité preosiať.

 

 

Do múky nasypeme prášok do pečiva a soľ.

Do sypkej zmesi rozdrobíme tuk.

Teraz pridáme vajcia a uhetieme jednotné cesto.

 

 

Podľa potreby pridáme kyslú smotanu.

Po hnetení cesto na doske natiahneme.

Posypeme škvarkami, prípadne aj koreninami.

 

 

Cesto preložíme – zo strán do prostriedku a necháme aspoň pol hodiny na chladnom mieste v chladničke.

Potom ho natiahneme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a vykrojíme pagáčiky.

Ak máte čas, cesto môžete rovnako 2-3x preložiť, ale ak nestíhate, už po prvom preložení vykrajujeme.

 

 

Potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme v predhriatej rúre na 180-200 stupňov.

 

 

Doba pečenia: asi pol hodiny.

V závislosti od rúry môžete potrebovať aj menej času.

Pagáčiky vyšli krásne a sú aj veľmi chutné.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes