Tento lákavý dezert podľa receptu z youtube, ktorý vyzerá, akoby v ňom boli malé kúsky rozbitého farebného skla, je v skutočnosti veľmi jednoduchý na prípravu. Na slávnostnom stole každého ohúri, pretože vyzerá krásne a výborne chutí!
Potrebujeme:
Cukrárenské želé (červené, žlté, zelené – po 90 g) – alebo si ho môžete zafarbiť pomocou ovocnej šťavy
vodu alebo ovocnú šťavu (pridáme polovicu množstva uvedeného v návode)
600 g kyslej smotany
25 g mletej želatíny
vodu podľa návodu
300 g práškového cukru
1/2 ČL vanilkového cukru
Postup:
Potravinárske želé si pripravíme podľa návodu do samostatných misiek a dáme stuhnúť do chladničky. Nezabudnite, že na tento koláč je potrebné veľmi husté želé, preto pridáme len polovičné množstvo vody.
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať asi 10 minút.
Potom si ju rozpustíme vo vodnom kúpeli a dáme do chladničky. Cukor vymiešame s kyslou smotanou a šľaháme asi 3 minúty.
Pridáme želatínu a vyšľaháme dohladka. Želé vyberieme z chladničky, vyklopíme z nádob, nakrájame na kúsky a vložíme do formy, v ktorej budeme koláč chladiť.
Želatínové kúsky zalejeme smotanovou hmotou a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme, vyklopíme z formy (ak by nešlo, ponorte formu na pár sekúnd do vriacej vody) a dozdobíme podľa vkusu. Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD