plny-hrniec_transparent_negativ.png

Originálny želé dezert „rozbité sklo“, ktorý každého uchváti: Vyzerá krásne, ešte lepšie chutí a jeho príprava je úplne jednoduchá!

Tento lákavý dezert podľa receptu z youtube, ktorý vyzerá, akoby v ňom boli malé kúsky rozbitého farebného skla, je v skutočnosti veľmi jednoduchý na prípravu. Na slávnostnom stole každého ohúri, pretože vyzerá krásne a výborne chutí!

Potrebujeme:

Cukrárenské želé (červené, žlté, zelené – po 90 g) – alebo si ho môžete zafarbiť pomocou ovocnej šťavy

vodu alebo ovocnú šťavu (pridáme polovicu množstva uvedeného v návode)

600 g kyslej smotany

25 g mletej želatíny

vodu podľa návodu

300 g práškového cukru

1/2 ČL vanilkového cukru

Postup:

Potravinárske želé si pripravíme podľa návodu do samostatných misiek a dáme stuhnúť do chladničky. Nezabudnite, že na tento koláč je potrebné veľmi husté želé, preto pridáme len polovičné množstvo vody.

Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať asi 10 minút.

Potom si ju rozpustíme vo vodnom kúpeli a dáme do chladničky. Cukor vymiešame s kyslou smotanou a šľaháme asi 3 minúty.

Pridáme želatínu a vyšľaháme dohladka. Želé vyberieme z chladničky, vyklopíme z nádob, nakrájame na kúsky a vložíme do formy, v ktorej budeme koláč chladiť.

Želatínové kúsky zalejeme smotanovou hmotou a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň vyberieme, vyklopíme z formy (ak by nešlo, ponorte formu na pár sekúnd do vriacej vody) a dozdobíme podľa vkusu. Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes