Originálny recept z mletého mäsa, ktorý bude milovať celá rodina: Zabudnite na klasické fašírky a vyskúšajte túto vysmážanú roládu v cestíčku – je to delikatesa!

12411

Tento recept z youtube je skvelou alternatívou ku klasickým fašírkam. Mleté mäso naplníte syrovou plnkou, stočíte, nakrájate, obalíte v cestíčku a vysmážate. Chutí fantasticky!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

150 g syra

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

olej

Na cestíčko:

250 ml mlieka

2 vajcia

10 PL hladkej múky

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Do misy si vložíme mleté mäso. Ošúpeme si cibuľu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu.

Do misy rozklepneme vajce, osolíme, okoreníme a dobre rukou premiešame.

Pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou, nanesieme na ňu mäso a vyformujeme do obdĺžnikovej placky. Na tú si na hrubom strúhadle nastrúhame syr a stočíme do rolády.

Zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky na 3 – 4 hodiny. 

Cestíčko si pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a dobre metličkou vymiešame.

Pridáme múku a vypracujeme redšie cesto.

Vyberieme si z mrazničky roládu, odstránime fóliu a nakrájame ju na hrubšie plátky (asi 1 cm široké).

Každý kúsok mäsovej rolky obalíme v cestíčku a vysmážame z oboch strán na miernom ohni prikryté pokrievkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod!

 

 

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár