Originálne predjedlo, ktoré by zmiatlo aj skúseného hubára: Čakáte šampiňóny a pritom je toto chutné jedlo pripravené zo zemiakov!

4546 0

Toto jedlo podľa receptu z portálu napadovy.blog, ktoré vyzerá ako vysmážane šampiňóny, je v skutočnosti pripravené zo zemiakov a žiadne huby v recepte nie sú. 

Originálna pochúťka, ktorú si všetci pochvaľujú!

Potrebujeme:

700 g zemiakov

4 PL zemiakového škrobu

20 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

2 PL teriyaki omáčky

100 ml sójovej omáčky

1/2 ČL soli

3 strúčiky cesnaku

rastlinný olej

čili

2 ČL jablčného octu

kôpor

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame a uvaríme ich v slanej vode do mäkka. Scedíme a zemiaky roztlačíme na kašu. Potom pridáme škrob a miešame, kým sa zmes nespojí do gule.

Výsledné cesto rozdelíme na menšie kúsky a vytvoríme z nich guľky.

Pomocou prázdnej fľaše každú guľku stlačíme, takže tvar bude pripomínať tvar šampiňónov.

Nakrájame si očistenú cibuľu, cesnak a čili papričku na malé kúsky.

Pridáme na panvicu s rozpusteným maslom a olejom.

Restujeme 2 minúty.

Na panvicu nalejeme omáčky, ocot, pridáme zemiakové šampiňóny a opečieme ich z každej strany asi 5 minút.

Servírujeme preliate omáčkou a ozdobené nasekanými bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár