Takéto hríbiky v lese veru nenájdete: Originálne sladké koláčiky s dvojitým krémom, ktoré potešia nielen maškrtných hubárov!

Tieto utešené hríby v lese určite nenájdete, pretože sú to chutné sladké koláčiky z odpaľovaného cesta, plnené dvoma druhmi krému podľa receptu z youtube. Originálna maškrta, ktorá poteší nielen maškrtných hubárov!

Potrebujeme:

200 ml vody

100 g masla

štipku soli

1 ČL krupicového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

130 g hladkej múky

3-4 vajcia (podľa potreby)

Na čokoládový krém

250 ml mlieka

2 PL kakaového prášku

3 PL kryštálového cukru

2 PL kukuričného škrobu

Na vanilkový krém

2 žĺtky

80 g kryštálového cukru

50 g kukuričného škrobu

600 g mlieka

50 g vanilky

šľahačku

Iné

50 g roztopenej čokolády

práškový cukor a kakao na posypanie

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme maslo, štipku soli a dobre vymiešame. Pridáme cukor, múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nám nevznikne kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien hrnca.

Cesto necháme vychladnúť a následne doňho po jednom zašľahávame vajcia. Cesto musí mať tú správnu konzistenciu (ani riedke, ani husté) a keď ho naberiete, malo by vytvárať „kvaple“.

Pripravené cesto si naplníme do zdobiaceho vrecúška s ozdobnou špičkou. Plech si vymastíme a tvarujeme naň klobúčiky striedavo s nožičkami, ktoré budeme potom spolu zlepovať.

Prvých 10 minút pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme 5 minút a nakoniec dopečieme pri 165 °C ešte 11 – 12 minút.

Upečené cesto necháme vychladnúť v rúre pri pootvorených dvierkach, ktoré podoprieme varechou.

Teraz si pripravíme oba krémy:

Čokoládový krém si uvaríme tak, že v mlieku rozmiešame kakalo, cukor a kukuričný škrob a za stáleho miešania varíme, kým nám hmota nezhustne.

Vanilkový krém si pripravíme tak, že si žĺtky vyšľaháme s cukrom, dobre vymiešame s mliekom, škrobom a vanilkou a opäť za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Následne si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a pár lyžíc šľahačky primiešame zľahka do vanilkového krému.

Oba krémy si naplníme do samostatných zdobiacich vrecúšok a odložíme na chvíľu do chladničky. Do všetkých klobúčikov, aj nožičiek, si spravíme dierku, cez ktorú ich budeme plniť.

Hlavičky naplníme čokoládovým krémom a nožičky vanilkovým krémom. Pripravíme si roztopenú čokoládu, ktorou potom potrieme nožičku, priložíme k hlavičke a zlepíme.

Takto pripravíme všetky hríbiky a necháme stuhnúť, aby držali pokope. Nožičky potom posypeme práškovým cukrom a hlavičky kakaom. Môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!