Keď chcete zabodovať novým a originálnym receptom, určite vyskúšajte tento podľa postupu z facebooku na trojfarebnú roládu. Vďaka prírodným farbivám zo špenátu, mrkvy a cvikle vyzerá krásne a vďaka skvelým plnkám aj výborne chutí!
Potrebujeme:
Na základné cesto:
100 g špenátu / 50 g mrkvy / 50 g cvikle (na každú rolku jednu z týchto ingrediencií)
2 vajcia
2 PL hladkej múky
1 PL oleja
Postup:
Okrem použitej zeleniny je základ na všetky tri cestá rovnaký, akurát ho zmiešame raz so špenátom, potom s mrkvou a potom s cviklou.
Rozmixovanú zeleninu zmiešame so žĺtkami, olejom a vymiešame do hladka. Postupne primiešavame múku, aby nevznikli hrudky. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom jemne primiešavame do zeleninovej hmoty, aby bola krásne vzdušná. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a potrieme trochou oleja.
Rovnomerne nanesieme prvé cesto na hrúbku asi 0,5 cm a pečieme pri 170 °C asi 7 minút. Takto postupujeme aj pri ďalších dvoch cestových plátoch a na všetkých troch po upečení orežeme kraje.
Teraz prejdeme na plnky…
Plnka do špenátovej rolky:
150 g údeného lososa
150 g smotanového syra
2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
soľ podľa chuti
Postup:
Smotanový syr zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťkou, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme podĺa chuti a natrieme na špenátový plát. Naukladáme kúsky lososa a zrolujeme pomocou potravinárskej fólie, do ktorej následne rolku zabalíme. Odložíme do chladničky minimálne na 2 – 3 hodiny.
Potom nakrájame a môžeme podávať.
Plnka do mrkvovej rolky:
150 g tvrdého syra
2 PL majonézy
2 strúčiky cesnaku
nasekanú pažítku
Postup:
Všetky suroviny na plnku zmiešame a rovnomerne natrieme na mrkvový plát. Zrolujeme rovnako ako pri špenátovej rolke a takisto odložíme do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny.
Plnka na cviklovú rolku:
150 g syra Ricotta
nakladanú uhorku
2 strúčiky cesnaku
soľ a nasekaný kôpor podľa chuti
kuracie mäso, údenú šunku alebo iné mäso podľa chuti
Postup:
Zopakujeme postup ako pri predchádzajúcich dvoch rolkách. Ricottu zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme nakrájanú uhorku, nasekaný kôpor, soľ podľa chuti, kúsky šunky, kuracieho alebo iného mäsa, zrolujeme a necháme vychladiť asi 2 – 3 hodiny.
Potom všetky tri rolky nakrájame a servírujeme. Vyzerajú krásne a ohúria všetkých hostí. Prajeme dobrú chuť!