Originálne farebné rolády na slano: Špenát, mrkva a cvikla vám ich krásne vyfarbia a plnky im dodajú vynikajúcu chuť!

Keď chcete zabodovať novým a originálnym receptom, určite vyskúšajte tento podľa postupu z facebooku na trojfarebnú roládu. Vďaka prírodným farbivám zo špenátu, mrkvy a cvikle vyzerá krásne a vďaka skvelým plnkám aj výborne chutí!

 

 

Potrebujeme:

Na základné cesto:

100 g špenátu / 50 g mrkvy / 50 g cvikle (na každú rolku jednu z týchto ingrediencií)

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL hladkej múky

1 PL oleja

Postup:

Okrem použitej zeleniny je základ na všetky tri cestá rovnaký, akurát ho zmiešame raz so špenátom, potom s mrkvou a potom s cviklou.

Rozmixovanú zeleninu zmiešame so žĺtkami, olejom a vymiešame do hladka. Postupne primiešavame múku, aby nevznikli hrudky. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom jemne primiešavame do zeleninovej hmoty, aby bola krásne vzdušná. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a potrieme trochou oleja.

Rovnomerne nanesieme prvé cesto na hrúbku asi 0,5 cm a pečieme pri 170 °C asi 7 minút. Takto postupujeme aj pri ďalších dvoch cestových plátoch a na všetkých troch po upečení orežeme kraje.

Teraz prejdeme na plnky…

 

Plnka do špenátovej rolky:

150 g údeného lososa

150 g smotanového syra

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

soľ podľa chuti

Postup:

Smotanový syr zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťkou, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme podĺa chuti a natrieme na špenátový plát. Naukladáme kúsky lososa a zrolujeme pomocou potravinárskej fólie, do ktorej následne rolku zabalíme. Odložíme do chladničky minimálne na 2 – 3 hodiny.

Potom nakrájame a môžeme podávať.

Plnka do mrkvovej rolky:

150 g tvrdého syra

2 PL majonézy

2 strúčiky cesnaku

nasekanú pažítku

Postup:

Všetky suroviny na plnku zmiešame a rovnomerne natrieme na mrkvový plát. Zrolujeme rovnako ako pri špenátovej rolke a takisto odložíme do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny.

Plnka na cviklovú rolku:

150 g syra Ricotta

nakladanú uhorku

2 strúčiky cesnaku

soľ a nasekaný kôpor podľa chuti

kuracie mäso, údenú šunku alebo iné mäso podľa chuti

Postup:

Zopakujeme postup ako pri predchádzajúcich dvoch rolkách. Ricottu zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme nakrájanú uhorku, nasekaný kôpor, soľ podľa chuti, kúsky šunky, kuracieho alebo iného mäsa, zrolujeme a necháme vychladiť asi 2 – 3 hodiny.

Potom všetky tri rolky nakrájame a servírujeme. Vyzerajú krásne a ohúria všetkých hostí. Prajeme dobrú chuť!