Originálne koláčiky, ktoré sú 100-krát lepšie ako kupované čajové pečivo: Chutné maškrtenie bez éčok!

7894 0

Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie! Tieto mini koláčiky ku káve, či k čaju podľa receptu z youtube určite vyskúšajte. Originálna chuť ktorú si zamilujete!

Potrebujeme:

šálka = 150 ml

5,5 pohára hladkej múky

1 pohár kryštálového cukru

1 pohár oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g masla

1 vaječný žĺtok

štipku soli

8 g kypriaceho prášku

1 PL kakaa

3 PL mlieka

sezamové semiačka

Postup:

Zmäknuté maslo si dáme do väčšej misy, pridáme cukor a vymiešame. Nalejeme olej, dobre spojíme s ostatnými zložkami a pridáme žĺtok.

Vymiešame. Múku si zmiešame so soľou, kypriacim práškom a postupne zapracujeme do hmoty.

Vypracujeme si hladké nelepivé cesto, ktoré sa dobre tvaruje ako plastelína.

Rozdelíme si ho na dve časti a k jednej z nich nasypeme kakao, prilejeme mlieko a zapracujeme aj so sezamom.

Jedno cesto si vložíme do mikroténového vrecúška, druhé prikryjeme v miske vrchnákom a oba kusy odložíme na 1 hodinu do chladničky. Kakaové cesto si potom rozdelíme na 4 časti a z každej vyšúľame hrubší valec.

Na 4 časti si rozdelíme aj bledé cesto, vyformujeme hrubší slíž a potom rozvaľkáme na fólii alebo silikónovej podložke na oválnu placku. Na tú položíme kakaový valec, orežeme kraje a stočíme.

Takto zrolované cesto potom obalíme v sezamových semiačkach, jemne pritlačíme a nakrájame na trojuholníčky.

Takto postupujeme aj s ostatnými kusmi základného a kakaového cesta.

Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a upečieme pri teplote 175 °C. Doba pečenia je približne 25 minút.

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár