plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchle a krehučké dvojfarebné koláče ku kávičke: 100-krát lepšie ako kupované čajové pečivo!

Originálne koláčiky, ktoré sú 100-krát lepšie ako kupované čajové pečivo: Chutné maškrtenie bez éčok!

Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie!

Tieto mini koláčiky ku káve, či k čaju podľa receptu z youtube určite vyskúšajte.

Originálna chuť ktorú si zamilujete!

 

 

Potrebujeme:

šálka = 150 ml

5,5 pohára hladkej múky

1 pohár kryštálového cukru

1 pohár oleja

200 g masla

 

 

1 vaječný žĺtok

štipku soli

8 g kypriaceho prášku

1 PL kakaa

3 PL mlieka

sezamové semiačka

Postup:

Zmäknuté maslo si dáme do väčšej misy.

 

 

Pridáme cukor a vymiešame.

Nalejeme olej, dobre spojíme s ostatnými zložkami a pridáme žĺtok.

Vymiešame.

 

 

Múku si zmiešame so soľou, kypriacim práškom a postupne zapracujeme do hmoty.

Vypracujeme si hladké nelepivé cesto, ktoré sa dobre tvaruje ako plastelína.

Rozdelíme si ho na dve časti a k jednej z nich nasypeme kakao, prilejeme mlieko a zapracujeme aj so sezamom.

 

 

 

Jedno cesto si vložíme do mikroténového vrecúška.

Druhé prikryjeme v miske vrchnákom a oba kusy odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Kakaové cesto si potom rozdelíme na 4 časti a z každej vyšúľame hrubší valec.

 

 

 

Na 4 časti si rozdelíme aj bledé cesto, vyformujeme hrubší slíž a potom rozvaľkáme na fólii alebo silikónovej podložke na oválnu placku.

Na tú položíme kakaový valec, orežeme kraje a stočíme.

 

 

 

Takto zrolované cesto potom obalíme v sezamových semiačkach, jemne pritlačíme a nakrájame na trojuholníčky.

Takto postupujeme aj s ostatnými kusmi základného a kakaového cesta.

 

 

Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a upečieme pri teplote 175 °C.

Doba pečenia je približne 25 minút.

 

 

Video :

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes