plny-hrniec_transparent_negativ.png

Originálna receptúra na zavárané jahody: Jahody ostávajú celé, zachovajú si výbornú chuť, aj vôňu a v obchode také nekúpite!

Bohatá úroda jahôd prináša so sebou otázku, ako ich čo najlepšie spracovať pre ďalšie využitie.

Ak túžite po tej pravej chuti a vôni jahôd, ktorá vám aj v zime na chvíľku vráti čas leta, pripravte si zásoby podľa tohto receptu z youtube!

Potrebujeme:

1 kg čerstvých jahôd

1 kg kryštálového cukru

kyselinu citrónovú podľa chuti

Postup:

Jahody si umyjeme a odstopkujeme.

Do veľkej misy si nasypeme polovicu cukru, na cukor navrstvíme jahody a zasypeme druhou polovicou cukru. 

Jahody necháme 1 hodinu stáť a potom drevenou vareškou opatrne premiešame. 

Dáme na sporák a budeme zohrievať a miešať, kým sa všetok cukor nerozpustí.

Miešajte opatrne zdola nahor, aby ste nerozpučili bobule.

Približne za 5 minút vám z cukru a šťavy vznikne sirup, takže to je správny čas na to, aby ste jahody odstavili z ohňa.

 

Penu, ktorá pri varení vzniká netreba odstraňovať.

Pripravíme si sterilizované poháre, sirup necháme ešte raz prevrieť a na stíšenom ohni povaríme ešte 5 minút. 

Predtým, ako začneme plniť džem do pohárov ešte pridáme kyselinu citrónovú podľa chuti.

Teraz môžeme naplniť jahody do pripravených pohárov.

Uzavrieme ich viečkom a obrátime hore dnom.

Hotovo. Môžete ich odložiť do špajze a v zime si užívať ich lahodnú chuť!

VIDEONÁVOD

 

Najlepšie recepty na dnes