plny-hrniec_transparent_negativ.png

Originálna slaná rolka z červenej repy: Dovnútra si dajte ľubovoľnú plnku a máte pochúťku ako hrom, ktorá sa hodí aj na sviatočný stôl!

Ak vyhľadávate originálnu chuť a nebaví vás jesť stále to isté dokola, vyskúšajte túto vynikajúcu rolku z červenej repy podľa receptu z youtube. Rolku si môžete pripraviť vždy na iný spôsob, podľa toho, akú plnku si zvolíte a bude krásna aj na sviatočnom stole.

Ak vyhľadávate originálnu chuť a nebaví vás jesť stále to isté dokola, vyskúšajte túto vynikajúcu rolku z červenej repy podľa receptu z youtube. Rolku si môžete pripraviť vždy na iný spôsob, podľa toho, akú plnku si zvolíte a bude krásna aj na sviatočnom stole.

Potrebujeme:

2 varenej červenej repy

1 zemiak

1 stredne veľkú mrkvu

majonézu

Na plnku:

130 g sleďa alebo údeného lososa – dá sa použiť aj iná náplň (šunka, údené kurča..)

1/2 cibule

60 g kôpru

Postup:

Červenú repu si ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich jemne cez seba na tesno na potravinársku fóliu (polovicu môžeme nastrúhať a navrstviť na plátky repy). Potom natrieme majonézou a navrstvíme nastrúhaný varený zemiak.

Nanesieme ďalšiu tenkú vrstvu majonézy a rozotrieme. Teraz rovnomerne rozložíme vrstvu nastrúhanej mrkvy. Opäť natrieme vrstvu majonézy. Do stredu poukladáme plátky sleďa, cibule a malé vetvičky kôpru.

Pomocou fólie rolku zrolujeme a jemne pritlačíme. Zabalíme ešte aj do jednej vrstvy alobalu. Dáme vychladiť a potom môžeme nakrájať a podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes