Originálna kuracia roláda: Delikatesa, ktorú môžete servírovať teplú, ale aj ako súčasť obloženej misy na studeno!

Tento recept z youtube na kuraciu roládu je veľmi jednoduchý a chutný. Môžete ju pripraviť ako teplé hlavné jedlo s prílohou alebo na studeno ako súčasť obloženej misy. Je to len na vás!

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs a stehien s kožou

50 g vody

10 g soli

3 strúčiky cesnaku

...

1/2 ČL byliniek podľa chuti

1/2 ČL sladkej papriky

Postup:

1. Odstráňte kožu tak, aby bola vcelku. Koža spôsobí, že roláda bude šťavnatejšia, ale nemusíte ju použiť, ak nechcete. Roláda si aj bez nej zachová svoj tvar, pretože bude spevnená alobalom.

2. Potom odstráňte kožu aj zo stehien, vykostite mäso a nakrájajte na veľké kúsky (asi 2 – 3 cm).

3. Prsia nakrájajte na väčšie kúsky ako stehná, pretože ich príprava trvá kratšie.

4. Mäso si odvážte, aby ste vedeli, koľko soli treba pridať (v tomto prípade je to 2 kg mäsa, takže bolo potrebné pridať 20 g soli).

5. Osoľte, okoreňte a pridajte prelisovaný cesnak. Poriadne premiešajte, aby sa všetko rovnomerne rozložilo.

TIP: Čo sa týka korenia, môžete použiť ľubovoľné koreniny a bylinky podľa chuti.

6. Pridajte studenú vodu a znovu premiešajte. Mäso musíte jemne rukou premiešavať, aby do neho vsiakla voda.

7. Pripravte si alobal, 1 kus položte zvisle a 2 kusy vodorovne. Môžete použiť aj rukáv na pečenie.

8. Ak ste sa rozhodli použiť aj kožu, rozprestrite ju, na jej polovicu navrstvite mäso a zrolujte do rolky. Zabaľte ju do alobalu, konce zatočte tak, aby bola rolka napnutá.

9. Rúru si predhrejte na 200 °C a pečte 60 – 70 minút.

Roládu môžete podávať teplú alebo ju môžete nechať vychladnúť, ak ju chcete použiť na studenú misu. V tom prípade je najlepšie odložiť ju na pár hodín do chladničky a až potom nakrájať. Prajeme dobrú chuť!