Toto sú tie najchutnejšie a najjednoduchšie knedličky, aké poznám: Originál recept na „Spišské Džatky“ od mojej babičky!

Výborné, rýchle a úplne jednoduché. Džatky alebo huľky sú jednoduché knedličky, ktoré u nás doma robíme hlavne naslano. Niekto ich však podáva aj s tvarohom alebo lekvárom.

Výborné, rýchle a úplne jednoduché. Džatky alebo huľky sú jednoduché knedličky, ktoré u nás doma robíme hlavne naslano. Niekto ich však podáva aj s tvarohom alebo lekvárom.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (nakrájaných, uvarených)

1 šálku hladkej múky

1 šálku polohrubej múky

2 ks cibule nakrájanej nadrobno

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ

Postup:

Nakrájané zemiaky dáme variť a keď sa takmer rozpadávajú, časť vody zlejeme – nie všetku v hrnci musí časť vody ostať. Posypeme múkou a necháme preveriť pod pokrievkou asi 10 minút– nemiešame.

Potom popučíme tak, aby vznikla mäkká zmes, ktorú necháme ešte pár minút postáť pod porkievkou. Ruky si potrieme olejom a z hmoty formujeme guľôčky, šúľance alebo menšie „trhance“, ktoré v strede trochu roztlačíme.

Na panvici si opražíme cibuľku spolu so slaninkou, pridáme džatky a všetko spolu krátko opražíme. Môžeme hneď podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Vanessa