Vynikajúco sa hodí do sladkých pečených aj nepečených dezertov. Alebo si na nej môžete pochutnávať len tak! :-)

Potrebujeme:

1 šálku smotany na šľahanie

½ šálky nutelly – ideálne domácej – recept na jej prípravu nájdete TU

Hrsť lieskových orechov nasekaných nadrobno

Postup:

Smotanu prelejeme do misky a vložíme do chladničky na 20 minút. Nutellu zahrejmeme v mikrovnke po dobu 15-20 sekúnd, prípadne vo vodnom kúpeli, kým nezíska tekutú konzistenciu. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.

Smotanu vyberieme z chladničky a ušľaháme z nej tuhú šľahačku. Nutellu opatrne vmiešame do šľahačky tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu. Vložíme do chladničky na 2 hodiny vychladiť.

Podávame posypenú orieškami, prípadne môžeme oriešky do krému vmiešať.

zdroj: youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár