Orechový ZÁZRAK z jedného vajíčka: Úžasný HRNČEKOVÝ koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku – jednoduchý a rýchly!

.Lahodny orechový dezert s vanilkovým krémom podľa pani Olgy.

Je vynikajúci a pritom úplne jednoduchý.

 

 

Potrebujeme:

1 vajce

...

1 šálku cukru

1 šálku mlieka

1 šálku výberovej múky

1 šálku ml. orechov

1/2 šálky oleja

1 kypriaci prášok

1 van.cukor

Krem:

 

 

2 van.pudingy

600 ml mlieka

5 Pl cukru

150 g masla

Na vrch:

1 šľahačku

Na posypanie:

Strúhanú čokoládu.

Na pečenie použijeme menší plech, ak chcete piecť na veľký plech, zdvojnásobte množstvo surovín

Postup:

Na cesto si zmiešame vajce s cukrom.

Pridáme olej, mlieko a prešľaháme.

 

 

Pridáme aj sypké prísady:

Múku zmešanú s práškom do pečiva.

 

 

A nakoniec aj orechy.

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.

Necháme vychladnúť.

 

 

Krém:

Uvaríme si klasicky puding z mlieka, pudingového prášku a cukru.

Necháme vychladnúť.

Po vychladnutí vyšľaháme s pudingom zmäknuté maslo.

 

 

Zo smotany si vyšľaháme tuhú šľahačku.

Vanilkový krém natrieme na korpus.

 

 

Na vrch natrieme šľahačku.

Posypeme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn