V cukrárni vás vyjdú často zákusky aj 2-krát viac, ako keď si ich pripravíte doma. A pritom existuje toľko chutných a nenáročných receptov, vďaka ktorým si luxusné dezerty vytvoríte aj sami doma.
Vyskúšajte tento orechový skvost podľa receptu z youtube a neoľutujete!
Potrebujeme:
plech s veľkosťou 32 x 26 cm
objem šálky alebo pohára 200 ml
Na cesto:
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mletých vlašských orechov
1 hrnček mlieka
1 hrnček hladkej múky
1/2 hrnčeka oleja alebo rozpusteného masla
1 vajce
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1/2 ČL soli
kôru z 1 citróna alebo pomaranča
Na krém:
2 balenia vanilkového pudingu
5 dl mlieka
20 dkg masla
8 dkg práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Na šľahačku:
2 dl šľahačkovej smotany
kôra z 1 citróna alebo pomaranča
Na zdobenie:
strúhaná čokoláda alebo mleté vlašské orechy
Postup:
Do misy si nasypeme múku, pomleté orechy, cukor, zalejeme mliekom, olejom, pridáme vajce, kôru, soľ, kypriaci prášok, vanilkový cukor a všetko spolu vyšľaháme ručným mixérom.
Plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejeme pripravené cesto.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a upečieme.
Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka, dáme na sporák na mierny ohrev a v zvyšnom množstve rozmiešame pudingové prášky spolu s vanilkovým cukrom.
Keď sú všetky zložky dobre spojené, nalejeme zmes za stáleho miešania do hrnca s mliekom. Uvaríme hustý puding.
V samostatnej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne zašľahávame do uvareného pudingu.
Takto vyšľahaný krém rovnomerne natrieme na vychladnutý orechový plát.
Teraz si pripravíme nadýchanú šľahačkovú vrstvu. Jednoducho si vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme nastrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča a natrieme na krém.
Nakoniec ešte vrchnú vrstvu posypeme nastrúhanou čokoládou alebo mletými orechmi a odložíme do chladničky, kde necháme aspoň 2 hodinky chladiť. Hotový zákusok nakrájame a podávame.
Prajeme dobrú chuť!