Luxusný orechový zákusok ako z cukrárne: Každý kto ochutnal, ho vychválil do nebies a s týmto hrnčekovým receptom ho zvládne každý!

V cukrárni vás vyjdú často zákusky aj 2-krát viac, ako keď si ich pripravíte doma. A pritom existuje toľko chutných a nenáročných receptov, vďaka ktorým si luxusné dezerty vytvoríte aj sami doma.

Vyskúšajte tento orechový skvost podľa receptu z youtube a neoľutujete!

Potrebujeme:

plech s veľkosťou 32 x 26 cm

objem šálky alebo pohára 200 ml

Na cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček mletých vlašských orechov

1 hrnček mlieka

1 hrnček hladkej múky

1/2 hrnčeka oleja alebo rozpusteného masla

1 vajce

1 balíček prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

1/2 ČL soli

kôru z 1 citróna alebo pomaranča

Na krém:

2 balenia vanilkového pudingu

5 dl mlieka

20 dkg masla

8 dkg práškového cukru

1 balíček vanilkového cukru

Na šľahačku: 

2 dl šľahačkovej smotany

kôra z 1 citróna alebo pomaranča

Na zdobenie:

strúhaná čokoláda alebo mleté vlašské orechy

Postup:

Do misy si nasypeme múku, pomleté orechy, cukor, zalejeme mliekom, olejom, pridáme vajce, kôru, soľ, kypriaci prášok, vanilkový cukor a všetko spolu vyšľaháme ručným mixérom.

Plech si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejeme pripravené cesto.

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a upečieme.

Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca si nalejeme 2/3 mlieka, dáme na sporák na mierny ohrev a v zvyšnom množstve rozmiešame pudingové prášky spolu s vanilkovým cukrom.

Keď sú všetky zložky dobre spojené, nalejeme zmes za stáleho miešania do hrnca s mliekom. Uvaríme hustý puding.

V samostatnej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne zašľahávame do uvareného pudingu.

Takto vyšľahaný krém rovnomerne natrieme na vychladnutý orechový plát.

Teraz si pripravíme nadýchanú šľahačkovú vrstvu. Jednoducho si vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme nastrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča a natrieme na krém.

Nakoniec ešte vrchnú vrstvu posypeme nastrúhanou čokoládou alebo mletými orechmi a odložíme do chladničky, kde necháme aspoň 2 hodinky chladiť. Hotový zákusok nakrájame a podávame.

Prajeme dobrú chuť!