Luxusný recept na vanilkový krémeš so šľahačku, ktorý každý miluje.
Keď sú doma orechy, vždy ho chcem mať na stole.
Potrebujeme:
Cesto:
4 vajcia
4 lyžice teplej vody
15 dkg hladkej múky
8 dkg mletých vlašských orechov
15 dkg práškového cukru
6 g prášku do pečiva
Na krém:
2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
6 dl mlieka
20 dkg margarínu
20 dkg práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
Na vrch:
1 liter šľahačky
čokoláda
Postup:
Vajíčka sa oddelia.
Bielky sa vyšľahajú na tuhý sneh.
Žĺtky sa vyšľahajú s cukrom do peny.
Postupne pridávame vodu.
Vmiešame aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva a orechy.
Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
Preložíme na plech 35×25 vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút (je treba sledovať).
Krém:
Uvaríme puding s mliekom.
Margarín vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
Všľaháme do vychladnutého pudingu a dobre vyšľaháme.
Na vychladnutú piškótu natrieme krém a vrch ozdobíme šľahačkou.
Ozdobíme čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)