Ľahký vanilkový zákusok s orechovým základom a jednoduchou prípravou: Dezert s úžasnou chuťou!

Luxusný recept na vanilkový krémeš so šľahačku, ktorý každý miluje.

Keď sú doma orechy, vždy ho chcem mať na stole.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

...

4 vajcia

4 lyžice teplej vody

15 dkg hladkej múky

8 dkg mletých vlašských orechov

15 dkg práškového cukru

6 g prášku do pečiva

Na krém:

 

 

2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

6 dl mlieka

20 dkg margarínu

20 dkg práškového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

Na vrch:

1 liter šľahačky

čokoláda

Postup:

 

 

Vajíčka sa oddelia.

Bielky sa vyšľahajú na tuhý sneh.

Žĺtky sa vyšľahajú s cukrom do peny.

 

 

Postupne pridávame vodu.

Vmiešame aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva a orechy.

Nakoniec zľahka vmiešame sneh.

 

 

Preložíme na plech 35×25 vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút (je treba sledovať).

Krém:

Uvaríme puding s mliekom.

 

 

Margarín vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.

Všľaháme do vychladnutého pudingu a dobre vyšľaháme.

 

 

Na vychladnutú piškótu natrieme krém a vrch ozdobíme šľahačkou.

Ozdobíme čokoládou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn