plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechový zákusok s banánmi a parížskym krémom: Jednoduchý RECEPT na najchutnejší zákusok pod slnkom!

Vynikajúci dezert s parížskym krémom a banánmi, ktorý si úplne zamilujete.

Nič lepšie sme dávno nejedli a odporúčame ho aj vám.

 

 

Potrebujeme:

Korpus:

5 vajcia

12 dkg cukor

10 dkg mleté orechy

10 dkg polohrubá múka

1/2 balíček prášok do pečiva

1 dl voda

1 dl olej

2 PL kakao

Krém:

3 tégliky smotana na šľahanie (33%)

5 dkg kakao

2 PL cukor

Plnka:

20 dkg mleté orechy

1 dl rum

10 dkg cukor

prevarená voda podľa potreby

 

 

Ďalej:

Banány

Postup:

Ako korpus upečieme klasické piškótové cesto s orechmi a kakaom.

Bielka vyšľaháme s cukrom.

 

 

Pridáme po jednom žĺtka, vodu a olej.

Ručne primiešame suché časti – múku, prášok do pečiva, kakao a orechy.

Pečieme na plechu pri 180 stupňoch 15 minút.

 

 

Krém:

Na krém si smotanu, cukor a kakao prevaríme.

Potom schladíme a na druhý deň vyšľaháme.

 

 

Na orechovú plnku prevaríme vodu s cukrom.

Pridáme rum a zmiešame s orechmi.

Na upečený korpus natrieme orechovú plnku.

 

 

Uložíme na kolieska nakrájané banány.

Potom navrstvíme vyšľahaný krém.

Povrch polejeme čokoládovou polevou.

 

 

Polevu pripravíme klasicky z várovej čokolády a trchy tuku – rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Necháme stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes