Vynikajúci dezert s parížskym krémom a banánmi, ktorý si úplne zamilujete.
Nič lepšie sme dávno nejedli a odporúčame ho aj vám.
Potrebujeme:
Korpus:
5 vajcia
12 dkg cukor
10 dkg mleté orechy
10 dkg polohrubá múka
1/2 balíček prášok do pečiva
1 dl voda
1 dl olej
2 PL kakao
Krém:
3 tégliky smotana na šľahanie (33%)
5 dkg kakao
2 PL cukor
Plnka:
20 dkg mleté orechy
1 dl rum
10 dkg cukor
prevarená voda podľa potreby
Ďalej:
Banány
Postup:
Ako korpus upečieme klasické piškótové cesto s orechmi a kakaom.
Bielka vyšľaháme s cukrom.
Pridáme po jednom žĺtka, vodu a olej.
Ručne primiešame suché časti – múku, prášok do pečiva, kakao a orechy.
Pečieme na plechu pri 180 stupňoch 15 minút.
Krém:
Na krém si smotanu, cukor a kakao prevaríme.
Potom schladíme a na druhý deň vyšľaháme.
Na orechovú plnku prevaríme vodu s cukrom.
Pridáme rum a zmiešame s orechmi.
Na upečený korpus natrieme orechovú plnku.
Uložíme na kolieska nakrájané banány.
Potom navrstvíme vyšľahaný krém.
Povrch polejeme čokoládovou polevou.
Polevu pripravíme klasicky z várovej čokolády a trchy tuku – rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Necháme stuhnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)